close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Blessed

En strålende familiefortelling fra Algerie om hvordan fortidens traumer og nåtidens undertrykkelse påvirker våre mest intime relasjoner.

The Blessed forteller hvordan historie og politikk påvirker våre mest intime relasjoner. Vi er i Alger, og året er 2008. Det er tyve år siden de voldsomme demonstrasjonene som førte til både regimeendring og borgerkrig.

Menneskene i familien vi blir kjent med virker fanget mellom fortidens traumer og nåtidens undertrykkelse. Hvorfor ble de igjen i Algerie? I Alger er det lite trøst å finne, verken for de frittenkende foreldrene eller den hasjrøykende sønnen. Selv om livet virker trøstesløst for den lille familien er regissør Djamas portrett av dem intimt og varmt. Med nydelige skuespillerprestasjoner er dette en gripende film som gir et innblikk i hvordan det er å føle på lengselen etter frihet og frykten for alt som smaker av kolonial fortid.

Sofia Djama (f. 1979) er en filmregissør fra Algerie. The Blessed er hennes debutfilm, en film hun vant tre priser for på filmfestivalen i Venezia i fjor. Hun står også bak kortfilmen Softly One Saturday Morning (Mollement, un samedi matin), som vant to priser på Clermont-Ferrand International Short Film Festival i 2012.  

Algerie, Belgia, Frankrike 2017
Regissør Sofia DJAMA
Manus Sofia DJAMA
Fotograf Pierre AÏM
Skuespillere Salima ABADA, Faouzi BENSAÏDI, Adam BESSA
Språk Arabisk, fransk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 102 min
Seksjon Fiksjon, Rendez-Vous
Genre Drama