close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Volubilis

Om kjærlighet i en verden full av klasseskiller og skjev fordeling av ressurser, der sosiale krefter river menneskene fra hverandre.

Volubilis er navnet på en romersk oldtidsby som ligger i ruiner utenfor den marokkanske byen Meknes. Filmen Volubilis handler om kjærlighet i en verden full av klasseskiller og vanvittig skjev fordeling av ressurser, der sosiale krefter river menneskene fra hverandre. Abdelkader og Malika har akkurat giftet seg, og det er ikke lett å få endene til å møtes. De bor hjemme hos Malikas foreldre, men drømmer om å flytte for seg selv og starte livet for alvor – alene, sammen. Abdelkader er stolt av jobben som vekter på det lokale kjøpesenteret, og Malika får en fornemmelse av livet som rik gjennom sin jobb som hushjelp for en mildt sagt bemidlet kvinne. Men en dag går alt galt. I sin iver etter å hindre uvedkommende adgang til kjøpesenteret, legger Abdelkader hånden på kona til en representant for Meknes’ overklasse. I et samfunn der penger og makt betyr  alt, er det nåde å finne for den fattige Abdelkader?

Faouzi Bensaïdi er en anerkjent marokkansk regissør, skuespiller og artist. Hans første spillefilm, A Thousand Months, ble vist i Cannes i 2003. WWW – What a Wonderful World hadde premiere på filmfestivalen i Toronto  i 2006 og ble vist på norske kinoer, og Bensaïdi gjestet Film fra Sør-festivalen i 2012, med filmen Death for Sale. Volubilis er Bensaïdis fjerde film. Bensaïdi deltar på Arabiske filmdager både som regissør av Volubilis og som skuespiller i både Volubilis og i den algeriske filmen The Blessed. 

Marokko, Frankrike, Qatar 2017
Regissør Faouzi BENSAÏDI
Manus Faouzi BENSAÏDI
Skuespillere Faouzi BENSAÏDI, Nadia KOUNDA, Mouhcine MALZI
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 106 min
Seksjon Fiksjon, Rendez-Vous
Genre Drama