close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Wajib

Et jordnært og solid familiedrama til glede og ettertanke om palestinere i dagens Israel.

Wajib er et solid familiedrama om palestinere i dagens Israel. Shadi, en palestinsk arkitekt bosatt i Italia, er tilbake i hjembyen Nazareth for å hjelpe til med søsteren Amals bryllup. Shadi blir med faren rundt i familiens gamle Volvo for å levere bryllupsinvitasjoner, og han er nødt til å forholde seg til alt han misliker med stedet han har flyttet fra: det vanskelige forholdet til faren, de konservative holdningene i nabolaget, og den israelske undertrykkingen av Palestina.

Wajib er jordnær og lavmælt både i billedspråk og dialog. Den tar seg god tid i skildringen av Shadis kompliserte forhold til faren og landet han elsker og hater, og Annemarie Jacirs arbeid med skuespillerne imponerer. Hovedrolleinnehaverne Mohammad og Saleh Bakri er far og sønn også i virkeligheten, og i likhet med filmens rollegalleri for øvrig portretteres Shadi og faren som sammensatte mennesker.

Filmen er støttet av Sørfond. Wajib er produsert i samarbeid med Ruben Thorkildsen fra Ape&Bjørn.

Annemarie Jacir (f. 1974) er født i Betlehem, oppvokst i Saudi-Arabia og utdannet i New York. Hun er blant Palestinas fremste regissører, og en foregangskvinne for arabisk film. Jacir har laget film siden 1998, men slo igjennom med Salt of This Sea (2008), som ble nominert til debutprisen Caméra d’Or under filmfestivalen i Cannes.

Palestina, Frankrike, Tyskland, Colombia, Norge, Qatar, FAE 2017
Regissør Annemarie JACIR
Manus Annemarie JACIR
Skuespillere Mohammad BAKRI, Saleh BAKRI, Tarik KOPTY
Distribusjon Ape & Bjørn
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 96 min
Seksjon Fiksjon
Genre Drama