close

Min arabiske vår med regissørbesøk!

Den prisbelønte regissøren Mohamed Ben Attia kommer til Arabiske filmdager med sin doble sølvbjørnvinner! 

Av 1. mar 2017

I samarbeid med Arthaus er det en glede å kunne annonsere at vi har den tunisiske filmen Min arabiske vår, originaltittel Hedi, på årets program. I tillegg er vi så heldige å få filmens regissør, Mohamed Ben Attia, på besøk til festivalen. 

Min arabiske vår handler om den tunisiske mannen Hedi på 25 år som er forlovet med vakre Khedija. Likevel virker Hedi deprimert. Kanskje henger det sammen med at moren har planlagt livet hans ned til hver minste detalj og vil ha de nygifte til å bo hos seg etter bryllupet? Eller har det noe med at Hedi ikke har snakket skikkelig med sin vordende kone? 

Så en dag møter Hedi en annen kvinne, Rim. Han får kjenne på en rekke nye følelser, og må ta et vanskelig valg. Skal han følge familiens ønsker, eller skal han gå sin egen vei? 

Regissøren av filmen, Mohamed Ben Attia, fikk prisen for årets debutfilm og hovedrolleinnehaver Majd Mastoura vant fortjent Sølvbjørnen som beste skuespiller under fjorårets filmfestival i Berlin. 

Mohamed Ben Attia vil være til stede for å snakke om filmen etter flere av visningene. Du kan kjøpe billett til visningen av Min arabiske vår med regissørsamtale her, og til visningen med Q&A her

Mens du venter på festival kan du kose deg med denne anmeldelsen av Min arabiske vår fra Variety. 

Filmen distribueres av Arthaus.