close

Vil du være praktikant hos Arabiske filmdager?

Ønsker du å spe på CVen med relevant arbeidserfaring fra kultur- og festivalbransjen? Vi søker praktikant til vårt festivalteam.

Av 20. feb 2018

Arabiske filmdager er Norges eneste filmfestival som utelukkende viser filmer fra og om den arabiske verden. Filmfestivalen finner sted i Oslo og har som mål å bli en av Europas viktigste møteplasser for filmer og regissører fra Midtøsten og Nord-Afrika. Festivalen ble arrangert for første gang i 2011, og har rundt 4000 besøkende årlig. I 2018 arrangeres festivalen for 8. gang, 19.-22. april på Vika kino. 20 filmer, 50 filmvisninger samt seminarer, debatter, konsert og fest gjør Arabiske filmdager til en møteplass for kultur.

Festivalen arrangeres av Stiftelsen Film fra Sør. Stiftelsen har åtte faste ansatte og har kontorer på Filmens hus i Oslo sentrum. Praktikanten inngår i Arabiske filmdagers festivalteam som i tillegg består av programsjefer, markeds- og kommunikasjonssjef, programkoordinator og produsent.

Arbeidsoppgaver:

Assisterer markeds- og kommunikasjonssjef og produsent med blant annet;
- produksjon av tekster og annet markedsmateriell til programmagasin og nettside
- publisering på nett og i sosiale medier
- korrektur og oversettelse av tekster på norsk og engelsk
- informasjonsarbeid, distribusjon av materiale og stands i forkant av festival
- ansvar for festivalens infostand og arbeidsleder for frivillige under festivalen
- diverse produksjonsoppgaver i forbindelse med avvikling av visninger og arrangementer.

Andre oppgaver kan tillegges stillingen. Praktikantene deltar på ukentlige stabsmøter og er fullverdige medlemmer av festivalteamet, og vil få nyttig innsikt i alle deler av festivalen.

Ønskede kvalifikasjoner:
Vi ser etter en person som er nysgjerrig, som har god evne til å sette seg inn i nye oppgaver og jobber strukturert. Du bør interessere deg for film og kulturformidling og være klar for å inngå i et dynamisk arbeidsmiljø med et høyt tempo.

Varighet:
6 uker fra 12. mars - 27. april (fri i påskeuken). Stillingen er ca. 50%. Arbeidstiden er fleksibel og kan kombineres med annet arbeid/skole. Under festivalen 19. – 22. april vil arbeidsmengden være 100 %. Stillingen er ulønnet, men praktikanten mottar et skattefritt honorar på 5 000 kr for å dekke kostnader til transport, lunsj etc.

Interessert?
Send en kortfattet søknad innen 1. mars der du forteller hvorfor du ønsker et praktikantopphold hos oss og hva du kan bidra med til idag@filmfrasor.no. Søknader vil bli vurdert fortløpende. Vi gleder oss til å høre fra deg!