close

Arabisk fest på VIPPA

Vi snikstarter årets festival med filmvisning, konsert og storslått fest på Vippa 13. april.

Av 7. mar 2018

Vi rigger til kinovisning på Vippa og inviterer til gratisvisning av den surrealistiske road-movien Ali, the Goat and Ibrahim (2016) som var en hit på fjorårets festival. Etter visningen blir det konsert med Atlas band og Aleppo Bahebek selger syriske perler fra sin matbod!

Det er gratis inngang til både filmvisning og konsert, møt opp i god tid før filmen for å sikre deg plass!

Program:

19:00 – Filmvisning av Ali, the Goat and Ibrahim.
Ca. 21:30 - Konsert med Atlas Band. Vokalist Adile kommer fra Strasbourg spesielt for denne anledningen.

NB! Aleppo Bahebek og de andre matbodene på Vippa selger mat og drikke hele dagen fra kl. 11:00.

Følg eventen på Facebook her. 

OM FILMEN

Ali, the Goat and Ibrahim gjorde stor suksess blant publikum på Arabiske filmdager i 2017, med flere utsolgte visninger, og mange har bedt oss sette opp denne svært underholdende filmen igjen.

En mann som er forelsket i en geit drar på eventyr sammen med en lydtekniker med hørselsproblemer. I formen en klassisk road-movie, men med innhold og karakterer som er såpass absurde at dette likevel er en ytterst original film. Reisen som Ali, Ibrahim og geita legger ut på sammen kan leses som et uttrykk for kjærlighetens altomfattende kraft, eller som et angrep på det autoritære regimet i Egypt. Filmen nytes kanskje best om den ikke overtolkes, men tas for det den er: En fortelling om to menn i krise og en geit som prøver å redde dem begge. Dette er et friskt pust innen arabisk film du sjelden har sett maken til!

OM ATLAS BAND

Vi har i seks år arrangert forrykende fester i samarbeid med Atlas band i ledelse av Abdel Ali Boubadillah. Atlas band ble etablert i 1994, og er sterkt inspirert av den marokkanske kulturarven og den arabisk- afrikanske musikken. Gruppen spiller blant annet, gnawa, chaabi, rai, klassisk arabisk musikk og folkemusikk, og vil denne kvelden gi oss smakebiter fra Midtøstens rike musikktradisjon fra Irak i øst til Marokko i vest. Denne unike konserten er ikke noe du vil gå glipp av, og vi kan garantere høy temperatur og god stemning blant bandets trofaste, danseglade publikum.

Adile Adam bosatt i Strasbourg har deltatt i flere konserter i Europa og er kjent for sin behagelige stemme. Musikken hans er sterkt inspirert av George Wassouf og Kadem Al Saher, ikoner i den arabiske verden. Under sine studier ved musikkhøgskolen i Marokko utviklet han en unik og personlig stil dypt forankret i klassiske og populære arabiske musikktradisjoner.