close

Klar for egyptisk thriller på festival?

Fares Fares er detektiven Noredin i den prisbelønte spenningsfilmen The Nile Hilton Incident. Se den på årets festival!

Av 23. mar 2018

The Nile Hilton Incident, regissert av Tarik Saleh, vant juryens pris på fjorårets Sundance-festival og en rekke priser under Guldbagge-gallaen i Sverige tidligere i år. Den har fått svært gode kritikker på filmfestivaler verden over, og vi gleder oss til å dele den med deg på festivalen i april.  

I hovedrollen finner vi den libanesisk-svenske skuespilleren Fares Fares som mange kjenner fra svenske komedier som Jalla! Jalla! og Kopps, regissert av broren Josef Fares, eller internasjonale suksesser som Zero Dark Thirty og Child 44. Tidligere i år vant han Guldbaggen i kategorien Beste mannlige hovedrolle for sin innsats i The Nile Hilton Incident.

Filmen tar oss med til Egypt i 2011, like før den egyptiske revolusjonen. På politistasjonen Kasr el-Nil jobber Noredin. Både han og kollegaene er del av et gjennomkorrupt system der de daglig tar imot bestikkelser, men drapet på en kjent sangerinne forandrer politimannen. Etterforskningen av drapet, som ved første øyekast virker begått i affekt, leder mot den mektige eliten i landet. Når Noredin stiller flere spørsmål enn han kanskje burde, hoper problemene seg opp.

Dette er en stilsikker politi-thriller med tydelige elementer av film noir. Opptakten til Mubaraks fall brukes her som bakteppe for historien om en mann som må prøve å bryte ut av et korrupt system.

Informasjon om visningene under festivalen slippes sammen med resten av programmet 5. april.  

Les anmeldelsen av The Nile Hilton Incident i Los Angeles Times her

Om Tarik Saleh
Tarik Saleh (f.1972) er født og oppvokst i Stockholm. Han har jobbet innenfor en rekke filmformater og er medeier i produksjonsselskapet Atmo. Saleh har laget dokumentarfilmen Gitmo sammen med Erik Gandini, regissert musikkvideoer med artister som Lykke Li, stått bak animasjonsfilmen Metropia og spillefilmer som Tommy fra 2014.