close

Doc Lounge presenterer: What Comes Around

Velkommen til en egyptisk helaften på årets festival.

Av 19. apr 2018

Vi er utrolig glade for å samarbeide med Doc Lounge på visningen av dokumentarfilmen What Comes Around. Filmen er et intimt og rørende portrett av et egyptisk miniatyrsamfunn som har skapt alternative måter å overleve på.

Før filmvisningen fredag 20. april kl. 17.45 vil det bli servert egyptisk snacks (dadler) og det blir høytlesning av poesi.

Kjøp billetter til visningen her. 

Det blir høytlesning av egyptisk poesi fra den prisvinnende egyptiske poeten, læreren og aktivisten Montaser Abdel Rahman, også kjent som Montaser Abdel Mawgoud. Etter at han ga ut sin siste bok ”There are Things That Will Never Be Tried” ble han anklaget for blasfemi. På slutten av 2016 måtte han søke om internasjonal hjelp og tok kontakt med ICORN. Montaser er i dag bosatt i Trondheim, og er en av fribyforfatterne der.

Diktlesningen blir både på arabisk og engelsk.

Velkommen til et aldri så lite dypdykk i egyptisk kultur på årets festival.

Om What Comes Around
I dokumentarfilmen What Comes Around følger vi innbyggerne i bydelen Rod El Farag i Kairo, et av de aller fattigste områdene i hovedstaden. Her møter vi Um Ghareeb og en rekke andre beboere, som har opprettet et levesett basert på delingsøkonomi. Hver uke legger alle litt av egne inntekter i en pott. Så holdes fellesmøter, der det blir tatt kollektive avgjørelser om hvem som får tilskudd fra potten. Regissør Reem Saleh har brukt seks år på filmen. Vi serveres en rekke vitnesbyrd, særlig fra kvinner og barn, som til sammen gir en dypere forståelse av dagliglivet til de som har aller minst. Resultatet er et intimt portrett av et miniatyrsamfunn som har måttet skape alternative måter å overleve på.

Les mer om filmen her. 

Om Doc Lounge
På Doc Lounge i Oslo får du servert det beste av internasjonal dokumentarfilm. Doc Lounge Oslo har fra Februar 2016 hatt månedlige dokumentarfilmvisninger. Med Doc Lounge ønsker vi å holde inspirerende kvelder basert på gode dokumentarer, med tilskudd av musikk, underholdning, foredrag, forestillinger eller utstillinger. Arrangementene er lagt til første tirsdag i måneden på Caféteateret.

Følg Doc Lounge på Facebook her.