Visninger

DatoTidStedBilletter
Sø 12. okt 17:00 Tancred
Ti 14. okt 18:50 Vika 3
To 16. okt 17:00 Vika 4

Publikums vurdering

3.6 6 stemmer
3.6


Logg inn for å stemme på
filmer til publikumsprisen

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

Fra Chengdu, byen som i ettertid har blitt rammet av jordskjelv i Kina, forteller den kinesiske regissøren, Jia Zhang-ke, om den statlig eide fabrikken 420. Fabrikken avvikles og på dens plass bygges et kompleks av luksusleiligheter som kalles 24 City. Tre generasjoner og ni karakterer presenteres i filmen. Disse er gamle arbeidere, fabrikkansatte og unge nyrike som forteller sine historier. Sammen gir det et innblikk til det nye Kina der gamle tradisjoner i raskt tempo byttes ut med en moderne livsstil. Regissørens overraskende grep er at fire av disse intervjuobjektene er skuespillere.

Jia Zhang-ke har gjennom sin filmkarriere vært opptatt av å skildre Kinas posisjon i samtiden, med fokus på menneskene og deres forhold til hverandre, og sitt hjemland. I motsetning til de fleste andre spillefilmregissører, som ofte begynner med kortfilm og dokumentar, har Jia har gått fra å lage fiksjonsfilm, til den senere tiden å konsentrere seg om dokumentarfilm. Som i Dong (2006) og Useless (2007). I 24 City blander han elementer fra begge filmformene, og stiller dermed med friske virkemidler når han igjen nærmer seg sitt favorittema: den destruktive effekten av rask økonomisk vekst som Kina er preget av. 24 City konsentrerer seg om området på og rundt det som var den gamle fabrikken og det som nå er de nye luksuslelighetene. Kameraet beveger seg sakte, nærmest flytende over området, klippet sammen med gammelt materiale som lager en slags collage gjennom tid og rom. Overgangene mellom nåtid og fortid er ikke alltid merkbare, de henger sammen i en historisk virkelighet. jo


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste


Kommentarer

Interessant, bruken av både skuespillere og virkelige personer. Sterke fortellinger. Langsom og dvelende fortellermåte.
Leenam / 13. okt 2008 kl. 15:13

Historiene er utrolig sterke, samtidig som det er «vanlige» menneskers liv. Filmen ble aldri kjedelig, tross langsomt tempo. Jeg likte dybden i de eldre menneskenes ansikter og fortellinger, kontrastert med de yngres blanke idealisme og naivitet.
Bharfot / 17. okt 2008 kl. 13:2724 City

Er shi si cheng ji

Se trailer

LAND Kina, Hong Kong, Japan
ÅR 2008
SPILLETID 112 min
SERIE Nye retninger

REGISSØR JIA Zhang Ke
MANUS JIA Zhang Ke, ZHAI Yongming
FOTOGRAF WANG Yu, Nelson Yu LIK-WAI

SKUESPILLERE
CHEN Jianbin, Joan CHEN, LU Liping, ZHAO Tao

SPRÅK Mandarin
UNDERTEKST Engelsk
PRODUSENT CHOW Keung, REN Zhong-lun, TANG Yong
PRODUKSJONSSELSKAP Bandai Visual Company, Bitters End, China Resources

GENRE Drama


Lenker

IMDB


mail@filmfrasor.no · Address: Dronningensgt. 16, N-0152 Oslo, Norway · Tel: +47 22 82 24 80/81/82 · Klapp Media