Visninger

DatoTidStedBilletter
On 15. okt 18:00 Vika 1
To 16. okt 14:30 Vika 2
Fr 17. okt 19:45 Tancred

Publikums vurdering

4.9 23 stemmer
4.9


Logg inn for å stemme på
filmer til publikumsprisen

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

I fjellene i Afghanistan, i landsbyen Bamian hvor Taliban sprengte de berømte Buddha-statuene, møter vi den 6 år gamle jenta Baktay. Hun bor i en av grottene i fjellet sammen med sin mor og lillesøster. Baktay er en sta jente med store mål i livet – hun vil være med nabogutten Abbas på skolen. Men det er uoverkommelige utfordringer på hennes skolevei. Hun skal egentlig passe lillesøster. Hun mangler kladdebok og penn. Og, som om ikke det var til stort nok hinder må hun overvinne en guttegjeng som har latt krigsleken gå altfor langt – de har adoptert de voksnes vold og anklager henne for å være spion.
Buddha Collapsed Out of Shame er en utrolig varm og rørende film som virker nesten skremmende autentisk – mye på grunn av den fantastiske Nikbakht Noruz som spiller Baktay. Skuespillerne i filmen er alle amatører hentet fra området, og de tomme grottene som viser hvor Buddha-statuene stod er majestetiske omgivelser for handlingen. Historien er fortalt av en nydelig, vedvarende, ung jente som gjør alt kun kan for å lære seg å lese. Hun gjør intelligent bruk av sin mors leppestift og fire egg tatt fra hjemmefra for å oppnå sine mål i livet. Den umiddelbart minneverdige filmtittelen Buddha collapsed out of shame er ett sitat fra regissørens far, den kjente iranske filmskaper Mohsen Makhmalbaf. "Selv en statue kan skamme seg når den er vitne til all denne volden og ondskapen som skjer disse uskyldige menneskene, og derfor kan den kollapse av skam." akl


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste


Kommentarer

Hana Makhmalbaf er på besøk på festivalen. En ung, meget engasjert 19-åring som har laget en rørende film.
* Lasse / 15. okt 2008 kl. 22:49

Very nice!
Furias / 16. okt 2008 kl. 17:40

Veldig sjarmerende hovedperson, men synes slutten var litt for brått og uklar...
Grei film, synes det var interessant å høre på regissøren men ikke så imponert over filmen..
Mikelxxxviii / 16. okt 2008 kl. 23:18

Ei søt lita jente bærer filmen med enkle og forstående utsagn. Stedet (der buddafigurene ble revet) vekket tanker. Historien var tynn, men trist i sin enkelhet. Det var mange temaer (fattigdom, kjønnsforskjeller, krigens påvirkninger på barn) som ble lettvindt beskrevet. For mange tunge temaer flettet inn i en enkel historie.
Den siste kommentaren: "DØ SÅ KOMMER DU TIL Å LEVE" var noe å tenke på. I sin helhet en film jeg ikke anbefaler på det varmeste.
Lianne / 17. okt 2008 kl. 13:20

Skuffet over filmen, selv om regissøren var engasjert og livlig. Greit med søte barn og en påminnelse om hvor brutalt de kan behandle hverandre, men dette har vi da sett mange ganger før? En annen svakhet er at jenta aldri virket redd, selv i svært skremmende situasjoner. Greit at hun skulle framstilles som modig og tapper, men når du er fem år og ti rasende tolvårige gutter prøver å grave deg ned i ei grøft og steine deg? Hun tolket alt som lek, men barn flest gjør vel motsatt, selv leken kjennes blodig alvorlig i den alderen.
Bharfot / 17. okt 2008 kl. 13:38

Hovedpersonen var utrolig sjarmerende. Utrolig at en 19 åring har laget denne film, Imponert.
Victoriasita / 27. jul 2009 kl. 01:02Buddha Collapsed Out of Shame

Buda as sharm foru rikht

Se trailer

LAND Iran
ÅR 2007
SPILLETID 81 min
SERIE Hovedprogram

REGISSØR Hana MAKHMALBAF
MANUS Marzieh MAKHMALBAF
FOTOGRAF Orstad ALI

SKUESPILLERE
Abbas ALIJOME, Abdolali HOSEINALI, Nikbakht NORUZ

SPRÅK Persisk
UNDERTEKST Engelsk
PRODUSENT Mayasam MAKHMALBAF
PRODUKSJONSSELSKAP Makhmalbaf Film House, Wild Bunch

GENRE Drama, War


Lenker

IMDB


[email protected] · Address: Dronningensgt. 16, N-0152 Oslo, Norway · Tel: +47 22 82 24 80/81/82 · Klapp Media