Visninger

DatoTidStedBilletter
Fr 10. okt 18:00 Vika 1
Ma 13. okt 10:15 Vika 3
On 15. okt 21:00 Vika 3

Publikums vurdering

3.9 12 stemmer
3.9


Logg inn for å stemme på
filmer til publikumsprisen

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

“Hvis, når du hører en tango som blir spilt bra, og du ikke føler ditt bryst skjelve, så finn noe annet å bruke tiden din på.” Sitatet er hentet fra Pianisten Carlos García som på denne måten introduserer Café de los Maestros, også kalt Buenos Aires Social Club. En dokumentar som forener musikk, historie, storhet og ydmykhet på en betagende måte. Filmen er produsert av Walter Salles (Brasils Hjerte, Motorsykkeldagbøkene), og den prisbelønte musikeren Gustavo Santaolalla, har sammen med regissør Miguel Kohan skrevet manus. Santaollalle er punckrockeren som ble med sin venn gode venn og regissør Alejandro Gonzales Inarritu til USA for å lage musikk til Elskede Kjøtere (2000). Siden har han komponert filmmusikk til blant annet Babel og Brokeback Mountain, som han vant en Oscar for. Santaolalla er en av verdens mest ettertraktede filmkomponister. I 2007 spilte han med sitt band på Oslo World Music Festival, med Café de los Maestros tar han oss med på en nostalgisk reise tilbake til sitt hjemland, og tangoens hjerte: Argentina og Buenos Aires. Filmen samler flere av de største musikerne som preget scenen i Buenos Aires fra tangoens gullalder på 40- og 50-tallet: Osvaldo Pugloes, D'Arienzo, De Angelis, Horracio Salgan og Virginia Luque. Med pasjon og vemod forteller musikerne om hva tangoen har betydd for dem personlig. Samtidig som de forbereder seg til en stor konsert i Teatro Colón. Mange av musikerne har fortsatt å spille i ulike orkestre i Buenos Aires, andre har ikke tatt i et instrument på flere tiår. Resultatet av gjenforeningen som Santaolallas står bak er ikke bare filmen regissert av Kohan, og som minner om tangoens grunnfestede betydning, men også et album som har fått svært gode tilbakemeldinger. Til dampende toner som berører tangoens mange steminger, er Café de los Maestros en unik hyllest til den tradisjonsrike musikken, som man vanskelig er uberørt av. Filmen hadde premiere under Berlin Film Festival, tidligere i år. jo


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste


Kommentarer

Absolutt anbefalt!
Ink / 11. okt 2008 kl. 12:41

Bedre enn jeg ventet. Bra klipping, nydelig musikk, fantastisk stemning!
Leenam / 13. okt 2008 kl. 15:05

En juvel av en film. Løp og se!
Ffs08 / 13. okt 2008 kl. 15:21

Bra film, god musikk, men dette er en copycat av Buenavista Social Club.
Azg12 / 16. okt 2008 kl. 17:09

Hvis dette er en copycat av Buena Vista Social Club, er det én som skriker av mangel på Ry Cooder. Istedenfor et friskt blikk utenfra blir det aldri mer enn kvalmende søtsuppe beregnet på et hjemmepublikum. Ikke før på slutten får vi vite hvem noen av artistene er, og jeg ble mest av alt minnet om hvor fjollete tangueros kan være. De voldsomme gestene og det hemningsløse selvskrytet – uæh. Se heller Buena Vista en gang til.
Bharfot / 17. okt 2008 kl. 13:32

Dette var en fantastisk opplevelse, jeg hadde aldri hørt på så god tango før. Håper at filmen kommer på kinosaler, slik at mange kan høre/se på den beste klassisktango musikkere som fins.
Lucydelima / 17. okt 2008 kl. 19:18Café de los Maestros

Café de los Maestros

Se trailer

LAND Argentina, Brasil
ÅR 2008
SPILLETID 90 min
SERIE Hovedprogram

REGISSØR Miguel KOHAN
MANUS Miguel KOHAN, Gustavo SANTAOLALLA
FOTOGRAF Miguel KOHAN, Gabriel POMERANIEC, Federico GOMEZ

SKUESPILLERE
Osvaldo PUGLOES, De ANGELIS, Horracio SALGAN, Virginia LUQUE

SPRÅK Spansk
UNDERTEKST Engelsk
PRODUSENT Lita STATIC, Walter SALLES
PRODUKSJONSSELSKAP Lita Stantic, Walter Salles excecutive

GENRE Music


Lenker

IMDB


mail@filmfrasor.no · Address: Dronningensgt. 16, N-0152 Oslo, Norway · Tel: +47 22 82 24 80/81/82 · Klapp Media