Visninger

DatoTidStedBilletter
Ti 14. okt 12:30 Vika 1
On 15. okt 10:00 Vika 2
To 16. okt 10:00 Vika 1

Publikums vurdering

5.0 4 stemmer
5.0


Logg inn for å stemme på
filmer til publikumsprisen

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

Aicha er en dansk jente, hun går på videregående, hun er ikke alltid like interessert i å gjøre det bra på skolen, og hun trener Kung Fu. Kampsporten er det hun lever for. Samtidig kommer hun fra en tyrkiskmuslimsk kultur der det ikke er tillatt for jenter å trene kampsport sammen med gutter. Når hennes pasjon truer med å ødelegge familiebånd, må Aicha ta et valg. Fighter er en film om å finne sin egen vei og identitet i en hverdag delt av to kulturer. Hvordan balanserer man mellom lojalitet til familien og lojalitet til seg selv? Hvordan beholder man sin arv og sine tradisjoner i et moderne samfunn der individuell frihet går over alt annet? red.


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste


Kommentarer

Historien er vel kanskej ikke veldig original, men Semra Turan i rollen som Aicha er helt glitrende. Action-scener og Kung Fu-koreografi ligger dessuten ikke noe tilbake for kinesiske filmer i denne genren: Overraskende (!) godt håndtverk og nydelig foto. Skoleklassene på forestillingen var også vilt begeistret!
Ulf / 14. okt 2008 kl. 19:29

En dansk/tyrkisk film om en jente, Semra, som mest av alt ønsker å trene KUNG FU. Hun møtes av en familie som mener hun kaster skam på familien med dette ønsket. Det verste er nærkontakten med gfutter/menn i treningsøyemed. Familiens ære står på spill. En bror som er høyt utdannet støtter henne heller ikke.
Semra gjør sine egne valg og dette medfører et kaos i familien. Skolearbeidet lider også under hennes valg. Den eneste plassen hun mottar respekt er i treningsstudioet (bortsett fra den beste på kurset som har tyrkiske foreldre som henne selv).
Innenfor migrasjon, er dette en viktig film. Spesielt for de lærere og førstelinjetjenesten som ikke føler migrasjonen på kroppen daglig. Filmen burde ha vært innført som skolepensum for innvandrerforeldre på norsk- og samfunnsfagstimene i voksenopplæringen!!!
En "nybegynner" innføring i hva en jente i et minoritetsmiljø møter av vanskeligheter i forhold til familie, venner og majoritetssamfunnet når hun står med en fot i hver leir.
Semra er sterk og går sin egen vei, men det er langt fra alle jenter/gutter som klarer presset.
Dette ser vi daglig i Norge. Innvandrer ungdommer(gjerne 3. generasjon) som må bryte helt med sin familie å leve i skjul for at foreldrene ikke er sitt ansvar bevisst i henhold til å oppfostre barn/ungdommer som minoriteter i et majoritetssamfunn.
Lianne / 17. okt 2008 kl. 13:38Fighter

Fighter

Se trailer

LAND Danmark, Tyrkia
ÅR 2007
SPILLETID 90 min
SERIE Panorama Asia

REGISSØR Natasha ARTHY
MANUS Nikolaj ARCEL, Natasha ARTHY, Rasmus HEISTERBERG
FOTOGRAF Sebastian WINTERØ

SKUESPILLERE
Semra TURAN, Nima NABIPOUR, Cyron Bjørn MELVILLE, Molly Blixt EGELIND

SPRÅK Danish, tyrkisk
UNDERTEKST Norsk
PRODUSENT Bo ERHARDT, Birgitte HALD, Johnny ANDERSEN
PRODUKSJONSSELSKAP Angel Films, Nimbus Film Productions

GENRE Fantasy


Lenker

IMDB


mail@filmfrasor.no · Address: Dronningensgt. 16, N-0152 Oslo, Norway · Tel: +47 22 82 24 80/81/82 · Klapp Media