Visninger

DatoTidStedBilletter
To 9. okt 19:00 Eldorado 2
Sø 12. okt 21:00 Eldorado 3
Ma 13. okt 21:00 Eldorado 1

Publikums vurdering

3.5 7 stemmer
3.5


Logg inn for å stemme på
filmer til publikumsprisen

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

Tsai Ming-liangs faste hovedrolleinnehaver regisserer her sin andre spillefilm, trygt under mesterens overoppsyn. Regissør Lee spiller selv hovedrollen som en mann slått konkurs etter et mageplask på børsen. Det eneste som holder ham oppe i spirituell forstand er marihuana ...og damer, derav tittelen. Alt i alt er dette en uvanlig ubekymret, nesten enkel, banal og plump film fra et filmmiljø som vanligvis setter oss på større prøver. Slik blir det når Tsai Ming-liangs stab lager film om enkle spørsmål som sex, dop og ... ok, ensomhet.

Den falne børsspekulanten Ah Jie plages av ensomhet og tanken om selvmord. Han ringer en krisetelefonlinje og i den andre enden finner han Chyi, flott portrettert av Jane Liao. Ah Jie lar seg besette av tanken om vakre Chyi og lager en plan for hvordan han skal få sett og truffet henne. Dette gir utgangspunkt for filmens fornøyelige sub-plot om Chyi, en vakker sjel fanget i et dårlig balansert ekteskap, med mat som en sentral ingrediens. Ah Jies lille ekspedisjon på jakt etter Chyi blir på sin side ikke så vellykket som planlagt.

I mangel på en ny film av Tsai dette året kan du humre deg gjennom denne rare fargeklatten fra Taipeis bakgater. Lee Kang-sheng er kanskje ingen ”auteur”, slik Tsai Ming-liang ofte betegnes. Han vet derimot godt å underholde, samtidig som han har et solid fotfeste i den asiatiske neon-tristesse-estetikken som opp til flere av oss har lært å sette pris på. bb

Anbef. grense 18 år


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste


Kommentarer

Smått underfundig. Ikke helt overbevist rett etter filmen, men likte den bedre ettersom underbevisstheten gikk sin gang.
Decay / 14. okt 2008 kl. 22:58Help Me Eros

Bangbang wo aishen

Se trailer

LAND Taiwan
ÅR 2007
SPILLETID 103 min
SERIE Nye retninger

REGISSØR LEE Kang-sheng
MANUS LEE Kang-sheng
FOTOGRAF LIAO Pen-Jung

SKUESPILLERE
LEE Kang-sheng, LIAO Jane, Dennis NIEH, Ivy YI

SPRÅK Mandarin
UNDERTEKST Engelsk
PRODUSENT TSAI Ming-liang, Vincent WANG
PRODUKSJONSSELSKAP Homegreen Films

GENRE Drama


Lenker

IMDB


mail@filmfrasor.no · Address: Dronningensgt. 16, N-0152 Oslo, Norway · Tel: +47 22 82 24 80/81/82 · Klapp Media