Visninger

DatoTidStedBilletter
On 15. okt 20:30 Vika 2
To 16. okt 12:15 Vika 3
Fr 17. okt 16:30 Lillebil

Publikums vurdering

4.4 5 stemmer
4.4


Logg inn for å stemme på
filmer til publikumsprisen

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

Kayo bor sammen med mannen Tobei og døtrene Teruyo og Hatsuko. Året er 1940. En nasjonalistisk bølge rir det japanske samfunnet og regjerningsmotstandere straffes hardt. Tobei blir arrestert av det hemmelige politiet, mistenkt for å være involvert i regjeringsfiendtlig virksomhet.

Kayo og døtrene fryses ut av samfunnet, fordi et bekymret folk frykter at omgang med ”forrædere” skal medføre represalier fra regimet. Den lille familien havner i eksil i sitt eget hjem. I sentrum av filmen står Kayo som alene må balansere livet under sensurens tyranni, og verne om sin egen og døtrenes verdighet. Hun må være sterk i en virkelighet der mennene enten fremstår som sadistiske eller mentalt sønderslitte. Kaabee - Our mother er et sterkt klaustrofobisk drama, der magien man ofte forbinder med japansk film er erstattet av en minimalistisk realisme. Den skildrer krigen fra japanernes eget perspektiv, og skaper et sterkt bilde på hvordan sensuren greide å skape en maktpolitikk som lammet befolkningen. Her er ingen store krigsscener, men en lidelse som stumt og langsomt bryter menneskene ned. Filmen er basert på den kjente manusforfatteren Teryo Nogamis krigsmemoarer fra 2. verdenskrig. I Kabei – Our Mother forenes Yoij Yamadas regissørferdigheter med strålende skuespillerprestasjoner, blant annet fra en av japansk films største stjerner, Sayui Yoshinaga.


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste


Kommentarer

Denne filmen er den mest cheesy filmen jeg har sett i denne festivalen, fra skuespillet til den helt teite humoren... (haha! en mann faller bakover imens han sitter!eller treffer noe i taket så morsomt!)

Du går ikke glipp av noe av å ikke se den, veldig svak film på alle kanter..
Dårlig skuespill meste av veien, det meste høres unaturlig ut...
Mikelxxxviii / 16. okt 2008 kl. 10:43

Denne filmen endte jeg på da jeg hadde feillest programmet. Flere ganger ønsket jeg å gå. Det var en meget tynn historie om en familie der far ble satt i fengsel fordi han hadde skrevet negative ting om styresmaktene. Filmen omhandlet familiens gjøren og laden i fars fravær, hans død og en elev av faren som kommer inn i familiens hverdag.
Filmen var tynn og dårlig. Absolutt IKKE å anbefale.
Lianne / 17. okt 2008 kl. 13:25

Jeg er helt uening. Filmen er veldig menneskelig og vakker...japansk humøret kan virke anneledes enn det som amn er ventet i vesten. Filmen er bra i følge meg., bedre enn mange andre som vises i årets festivalen
Karencita / 18. okt 2008 kl. 17:15Kabei - Our Mother

Kābē

Se trailer

LAND Japan
ÅR 2008
SPILLETID 133 min
SERIE Hovedprogram

REGISSØR YAMADA Yōji
MANUS YAMADA Yōji
FOTOGRAF NAGANUMA Mutsuo

SKUESPILLERE
YOSHINAGA Sayuri, ASANO Tadanobu, BANDO Mitsugoro

SPRÅK Japansk
UNDERTEKST Engelsk
PRODUSENT FUKAZAWA Hiroshi, YAJIMA Yōji
PRODUKSJONSSELSKAP Shochiku Company

GENRE Drama


Lenker

IMDB
Offisielt nettsted


mail@filmfrasor.no · Address: Dronningensgt. 16, N-0152 Oslo, Norway · Tel: +47 22 82 24 80/81/82 · Klapp Media