Visninger

DatoTidStedBilletter
Sø 11. okt 17:00 Tancred
Ma 12. okt 20:45 Lillebil
On 14. okt 18:30 Tancred

Publikums vurdering

5.0 41 stemmer
5.0


Logg inn for å stemme på
filmer til publikumsprisen

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

Den middelaldrende Hideo lever alene med oppblåsbare Nozomi som eneste selskap. Han betror seg til henne, de spiser middag sammen og deler seng hver natt. Det han ikke vet er at Nozomi våkner til liv hver morgen når han selv går på jobb. Ikledd uniform vandrer hun rundt på oppdagelsesferd i byen på egen hånd, med et barns undring og begeistring. Hver ettermiddag vender hun så tilbake til ham for igjen å bli en livløs dukke. Så en dag møter Nozomi Junichi i en videobutikk og blir forelsket. Hun får jobb der og gjennom filmene de ser sammen, lærer Nozomi om verden utenfor. En verden som bokstavelig talt tar pusten fra henne.

Filmen om oppblåsbare Nozomi, som vekkes til liv og kjærlighet, har allerede trollbundet kresne publikummere i Cannes og Toronto. Fotograf Mark Lee Ping-bings (In the Mood for Love, 2000) stilsikre og visuelt betagende univers gir filmen forførende dybde og intensitet. Air Doll er en film om ensomheten og tomheten den moderne, urbane verden også rommer. Regissør Kore-eda er av mange allerede genierklært. Air Doll er nok filmen som vil overbevise resten. red
 


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste


Kommentarer

A good review of the movie is available here: http://www.midnighteye.com/reviews/air-doll.shtml
Alenka / 11. okt 2009 kl. 14:29

Stilsikkert og vakkert om ensomhet og luftig kjærlighet. Behagelig rytme og utsøkt foto.
Ulf / 11. okt 2009 kl. 21:05

Underfundig og fin film med flott foto. Mye lun humor. Men ble også litt lang i lengden.
Decay / 12. okt 2009 kl. 08:06

An incredible film that has a grotesque story, deep feelings, and constant turns in the plot. Love story, drama, a bit of Amélie, and a philosophic view on identity, sex, and the meaning of life all meet in this story where a sex doll comes alive, and slowly progresses to become more human than the humans around her. The movie accumulates reversal situations all over, some of which combine humor and taboo-breaaking, while others conjure up heart-shattering feelings. The movie contains metaphors by the dozen, some of which could be extended into a movie of their own. Go see this movie, but don't run for the next one afterwards!

PS: Filmhuset definitively could use more than 2 toilets if they're planning to host film festivals...

Ffs2009 / 12. okt 2009 kl. 13:58

Skuffende film. Desverre så holdt ikke personskildringene og konklusjonen seg godt (de andre fremmede rundt historien bare distraherte og klarte ikke helt å koble seg til noe interessant og felles). Men er verdt å se pågrunn av det fantastiske skildringen av en dukke. Det naivistiske ved dukken ble så vakkert skildret med de forsiktige bevegelsene og leken bakgrunns musikk(av lekepiano og blokkfløyte). Det uskyldige var veldig godt skildret gjennom hvordan hun oppsøkte barn når hun kom til live.
Selv om det var mange svakheter mot slutten av filmen så er det verdt å se for den fantastiske begynnelsen.
Mikelxxxviii / 12. okt 2009 kl. 23:33

Til tross for sin nesten grenseløse naivisme og noe labre interne logikk, så klarte filmen å engasjere meg følelsesmessig etterhvert. Filmen overrasket meg flere ganger, og klarte å holde interessen for dukken i live (bokstavelig talt). Budskapet var så enkelt som at alle menneskene var tomme (til og med mer tomme enn den oppblåsbare dukken), og at folk må se hverandre mer. Noen budskap kan vel nesten ikke sies for ofte, men de gjør det litt for enkelt for seg selv i denne filmen. Som en sluttkommentar så var det hyggelig for en gammel gris å se så mye vakker kvinnekropp, og en kan helt tydelig se at det er en mann som styrer kameraet!
Avatar / 13. okt 2009 kl. 00:50

Morsom, lun og underfundig film :)
Filmmannen / 14. okt 2009 kl. 00:25

En utypisk Kore-eda film, som samtidig tar opp de samme temaene han har behandla gjennom hele spillefilmkarrieren. Vakker, human og følsom - men hadde jeg likt den like godt hvis den var skapt av en annen enn Kore-eda? Tror ikke det.
* Tonjeskar / 15. okt 2009 kl. 11:24

Et høydepunkt! Nesten usannsynlig at han klarer å få plotet til å fuingere: oppblåsbar Barbara blir levende og oppdager verden og verdens ondskap. Men det hele er så fjærlett, humoristisk og sjarmerende at jeg satt med et smil hele filmen. Full av artige detaljer og menneskeskilodringer, sett gjennom den naive dukkens blikk. Klisjeen poetisk pleier å bety "langtrukken og kjedelig" på filmfestivaler - men her er det faktisk treffende. Poetisk!
Dagas / 15. okt 2009 kl. 11:31

Morsomt også at filmen er fotografert av Mark Lee Ping Bing som besøkte Film fra Sør i 2007 og holdt workshop for norske filmfotografer.
* Tonjeskar / 15. okt 2009 kl. 11:32

This film was a rare stroke of genius! I am lost for words.
Kaia / 15. okt 2009 kl. 14:38

I'm a fan. Som Tonjeskar sier, utypisk Kore-eda, men det synes jeg kanskje han gjorde lurt i. Vellykkett og sær film
Fanatisk / 16. okt 2009 kl. 00:01Air Doll

Kuki Ningyo

Mesterregissøren Kore-eda blåser liv i dukken Nozomi i stilsikker asiatisk perle

Se trailer

Kjøp billetter

Land Japan
År 2009
Spilletid 125 min
Serie Hovedprogram

Regissør KOREEDA Hirokazu
Manus KOREEDA Hirokazu
Fotograf Mark Lee PING-BING

Skuespillere
BAE Doona, ARATA, ITAO Itsuji, Joe ODAGIRI, TAKAHASHI Masaya

Språk Japansk
Undertekst Engelsk
Produsent URATANI Toshiro, KOREEDA Hirokazu
Produksjonsselskap TV Man Union, Inc.

Genre Comedy, Drama


Lenker

IMDB


mail@filmfrasor.no · Address: Dronningensgt. 16, N-0152 Oslo, Norway · Tel: +47 22 82 24 80/81/82 · Klapp Media