Visninger

DatoTidStedBilletter
Fr 9. okt 21:15 Klingenberg 2
Sø 11. okt 17:00 Klingenberg 3
Ti 13. okt 21:00 Klingenberg 3

Publikums vurdering

4.2 15 stemmer
4.2


Logg inn for å stemme på
filmer til publikumsprisen

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

Ajami er et nabolag i Jaffa i Israel – en kulturell og politisk smeltedigel der muslimer, kristne, jøder og illegale palestinske flyktninger lever om hverandre. Filmen er en realistisk storbyfortelling fortalt på flere plan, der en voiceover på et tidlig tidspunkt varsler at ting ikke kommer til å ende godt. Våpen og dop er en del av virkeligheten til mennesker som tvinges til illegal virksomhet på grunn av uforskyldte situasjoner. Vi møter en palestinsk familie som er utsatt for trusler og fare etter at en onkel uforvarlig kom til å såre et prominent bandemedlem. 13 år gamle Nasri, og hans eldre bror Omar ber om beskyttelse hos en lokal storkar og restauranteier. Hos ham jobber blant annet en palestinsk flyktning med håp om å tjene nok penger til å betale for en operasjon som kan redde hans syke mor. En jødisk politimann opplever at hans bror blir drept og gjør det han kan for å få tak i hans morder. Ajami flytter Midtøstenkonflikten fra storpolitikk, til et lokalt plan, og gir personlige vinklinger på komplekse problemstillinger. Det blir ikke enklere av den grunn, men en av verden mest innfløkte konflikter gis et annerledes blikk, her fortalt med et røft filmspråk og med gangsterdramaet som ramme. jo


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste


Kommentarer

Klaustrofobisk beskrivelse av livet i og utenfor Israels grenser sett fra mange ulike synsvinkler. Kanskje litt vel lang, regissørene vil ha med absolutt alle fasetter av konflikten.
Annesp / 11. okt 2009 kl. 00:11

Filmen begynner med den tradisjonelle konfliktløsningsmetoden, sulha, hvor forsoning skjer når avtalen mellom de eldste i hver slekt er nådd og kaffen må drikkes som bevis på dette. Omar drakk ikke kaffen, men er likevel ansvarlig for å skaffe til veie en avsindig sum, som setter han, hans slekt og venner, på alvorlige prøver, og vi blir som publikum vitne til hvordan situasjonen i Midtøsten påvirker mennesker lokalt.
Izabela / 13. okt 2009 kl. 00:07Ajami

Ajami

Verdens mest innfløkte konflikt gis et annerledes blikk - med gangsterdramaet som ramme

Se trailer

Kjøp billetter

Land Israel
År 2009
Spilletid 120 min
Serie New directions

Regissør Scandar COPTI, Yaron SHANI
Manus Scandar COPTI, Yaron SHANI
Fotograf Boaz Yehonatan YAACOV

Skuespillere
Foudad HABASH, Nisrine RIHAN, Elias SABA

Språk Arabisk, hebrew
Undertekst Engelsk
Produsent Moshe DANON, Thanassis KARATHANOS
Produksjonsselskap Insonan Production, Twenty Twenty Vision Filmproduktion GmbH, Vertigo Films

Genre Drama


Lenker

IMDB


mail@filmfrasor.no · Address: Dronningensgt. 16, N-0152 Oslo, Norway · Tel: +47 22 82 24 80/81/82 · Klapp Media