Visninger

DatoTidStedBilletter
Lø 10. okt 17:10 Klingenberg 4
Sø 11. okt 19:00 Klingenberg 4
Ti 13. okt 20:45 Klingenberg 4

Publikums vurdering

4.0 10 stemmer
4.0


Logg inn for å stemme på
filmer til publikumsprisen

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

Yusuf slipper ut etter ti år i fengsel, fengslet for sin aktive deltakelse i den politiske venstresiden under studiene i Istanbul. Lengre tids sultestreik har ødelagt lungene hans og gitt ham kort tid igjen å leve. Ved løslatelsen drar han tilbake til moren i oppvekstmiljøet i det fjellendte landskapet ved Svartehavet i nord. Det sosialistiske sovjetiske drømmesamfunnet har gått i oppløsning under de ti årene han har vært borte, for nå heller å representere eksport av prostituerte i den hverdagen han kommer tilbake til. Passende nok innleder han et stilletiende vennskap til Eka, en georgiansk kvinne fanget i Tyrkia, for på sin måte å skulle livnære en ung datter i hjemlandet. For Yusef er det senhøst i livet i et landskap på vei inn i vinterhalvåret. Autumn er en stille og visuelt vakkert fortalt film preget av vemod. Dette er også en god film å se sammen med The storm, som nettopp skildrer kampen for politisk ytringsfrihet i Istanbul på 90-tallet. bb


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste


Kommentarer

Jeg er enig i at det er svært vakre scener i denne filmen. Det er mulig at naturen kan være brukt som en metafor for alle de indre bevegelsene og følelsene til de to outsidere, den løslatte og den fangede, som møtes nordøst i Tyrkia ved Svartehavet. Den spesielle svartehavsmusikken er selvfølgelig på sin plass i en film med den velkjente tyrkiske melankolske stemningen, hüzn.
Izabela / 12. okt 2009 kl. 23:59

Mange veldig fine bilder, men det holder ikke til å gjøre dette til en film jeg vil anbefale. Filmen blir til tider litt for kjedelig og langdryg.
Minnet meg litt om 'Liverpool' av Lisandro Alonso og 'The Sky, The Earth, The Rain' av Jose Luis Torres Leiva (begge vist på Film Fra Sør 2008), som begge heller ikke klarte å fange min interesse.
Decay / 14. okt 2009 kl. 10:47Autumn

Sonbahar

En stille og visuelt vakker tyrkisk film med en mørk politisk undertone

Se trailer

Kjøp billetter

Land Tyrkia, Tyskland
År 2008
Spilletid 99 min
Serie New directions

Regissør Özcan ALPER
Manus Özcan ALPER
Fotograf Feza CALDIRAN

Skuespillere
Onur SAYALAK, Cihan CAMKERTE, Megi KOBALADZE, Serkan KESKIN

Språk Tyrkisk, georgian, armenian
Undertekst Engelsk
Produsent Serkan ACAR
Produksjonsselskap Filmfabrik, Kuzey Film

Genre Drama


Lenker

IMDB


mail@filmfrasor.no · Address: Dronningensgt. 16, N-0152 Oslo, Norway · Tel: +47 22 82 24 80/81/82 · Klapp Media