Visninger

DatoTidStedBilletter
Fr 9. okt 21:15 Klingenberg 3
Ma 12. okt 21:15 Klingenberg 2
On 14. okt 19:00 Klingenberg 2

Publikums vurdering

3.8 8 stemmer
3.8


Logg inn for å stemme på
filmer til publikumsprisen

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

Livet i USA er hardt for Fausto og Jesus. Som meksikanske innvandrere uten oppholds- og arbeidstillatelse er de avhengige av å ta tilfeldige, dårlig betalte strøjobber. Hver dag står de på samme sted og venter på at en potensiell arbeidsgiver skal komme forbi. Det er en håpløs situasjon for de to dagarbeiderne, låst fast i et mønster av fattigdom og prisgitt hensynsløse arbeidsgivere. Men en dag tar Jesus med seg et våpen på jobben... Los Bastardos er et lavmælt krimdrama som sakte bygger seg opp mot en sjokkerende og brutal avslutning.


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste


Kommentarer

Så slutten av denne under filmfestivalen i Haugesund. Rundt halvparten av publikummet som hadde startet å se filmen, var gått ut, og det fikk meg interessert i hva dette var (jeg satt i lobbyen på internett, i Festiviteten, som kun har én stor sal, så en ser alle som går fra en film).

Filmen utvikler seg etter sigende veldig sakte og lavmælt. I og med at jeg har sett slutten, så vil jeg foreslå at dette er for å skape en dramatisk effekt. De som ikke hadde mage for en film som f.eks. "Irreversibel", vil nok kunne komme til å føle sterkt ubehag ved denne også. Jeg har ikke helt bestemt meg for om vi kanskje har med en litt ekshibisjonistisk regissør å gjøre, som liker å sjokkere. Denne filmen er uansett absolutt ikke for alle, men jeg vurderer å gå og se hele, nå som (eller selv om) jeg har sett slutten. Det er noe veldig autentisk over den, og en respekt for materialet. Det er noe kanskje litt Alejandro Gonzalez Inarritu over den, men med kun én narrativ/historie - i motsetning til flere, som flettes inn i hverandre.
Tonymanero / 12. okt 2009 kl. 04:11

Langsom og stillestående, med laange tagninger, som bygger seg opp til å bli direkte ubehagelig mot slutten. Hvis du ikke har sansen for filmer som f.eks Irreversibel, Alene mot alt eller Man Bites Dog, så styr unna.
Janrs / 13. okt 2009 kl. 00:08

Filmmusikken er ved norske Jazkamer. Jeg hadde nettopp en lengre dialog med regissøren (og Reygadas m.fl.).

Filmen er også sammenlignbar med Parque Via, som går under festivalen, og litt Reygadas osv. Nå som jeg har sett hele filmen, i kveld, så synes jeg ikke den er så veldig stillestående. Absolutt alle scener har et poeng. Filmen bygger seg opp mot et klimaks.

Det er en fordel å ha litt kjennskap til grenseproblematikken mellom Mexico og USA (temmelg betent), begreper som Minutemen osv, samt forholdene til illegale mexikanske immigranter i Sør-California osv - men det går også fram av filmen. Som oppvarming kan man kanskje f.eks. se "Babel" (Inarritu)?
Tonymanero / 13. okt 2009 kl. 00:48Los Bastardos

Los Bastardos

Se trailer

Kjøp billetter

Land Mexico, Frankrike, USA
År 2008
Spilletid 90 min
Serie Special screenings

Regissør Amat ESCALANTE
Manus Amat ESCALANTE, Martín ESCALANTE
Fotograf Matthew UHRY

Skuespillere
Jesus Moises RODRIGUEZ, Rubén SOSA, Nina ZAVARIN, Kenny JOHNSTON

Språk Spansk
Undertekst Norsk
Produsent Amat ESCALANTE
Produksjonsselskap Mantarraya Producciones

Genre Drama, Crime, Thriller


Lenker

IMDB


mail@filmfrasor.no · Address: Dronningensgt. 16, N-0152 Oslo, Norway · Tel: +47 22 82 24 80/81/82 · Klapp Media