Visninger

DatoTidStedBilletter
To 8. okt 18:30 Vika 2
Fr 9. okt 17:00 Vika 4

Publikums vurdering

4.4 18 stemmer
4.4


Logg inn for å stemme på
filmer til publikumsprisen

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

Den mest selvfølgelige av alle våre naturressurser, vann, er samtidig en mangelvare. Med menneskeskapte problemer i søkelyset setter Blue Gold fokus på forurensing, uttørking og privatisering av vannressurser. Budskapet formidles både visuelt og ved møter med forskere, politikere og aktivister. De har alle et viktig felles budskap: verdens forsyning av drikkevann står foran en katastrofal krise dersom vi ikke handler raskt. Blue Gold vil radikalt endre publikums oppfattelse av denne vår mest grunnleggende ressurs. js

 

DET KRITISKE ROM - Film og debatt

Når vann blir mer verdifullt enn olje i internasjonal sikkerhetspolitikk spør vi: Kan Norge se lenger enn sine egne fossefall?

Torsdag 8. oktober 18:30 Vika 2
Etter filmen: Blue Gold: World Water Wars. Regissert av: Sam Bozzo, Canada, USA, 2008, 94min

Noe er i gjerde – militærbaser anlegges nær store vannreservoarer, forfatninger endres slik at det blir forbudt for store konsern å privatisere vannforsyning, og både FN og lokalsamfunn er i økende grad oppmerksomme på konsekvensene av ikke å ha vann forankret som en grunnleggende menneskerettighet.
I et land der vann er tatt for gitt forsøker Norge likevel å hjelpe de millionene som er vanskeligere stilt. Norge framstiller seg selv som en viktig bistandsyter og som en energinasjon, som eksporterer kunnskap om vannkraft til utviklingsland. Er den nåværende politikken veien å gå? Vi hører fra Maude Barlow (aktivist, FN-rådgiver og forfatteren av boken filmen bygger på) om hva som etter hennes syn må gjøres. Vi hører fra Norges politikker om hva Norge gjør nå – politisk, gjennom utviklingsprosjekter og statsstøttede kommersielle prosjekter. De som direkte berøres av problematikken, i et land som India, har kanskje andre meninger.

Med: Maude Barlow – Seniorrådgiver om vannproblematikk for presidenten av FNs generalforsamling og Dr. V. Suresh, konsulent for demokratisering av vann fra India.
Hanna Marcussen - Miljøpartiet De Grønne
Ordstyrer - Andrew Preston - FIVAS.
Arrangert av: Blå Oktober, Film fra Sør.

 


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste


Kommentarer

Utrolig interessant og inspirerende film! Fungerer veldig bra som en vekker særlig for oss nordmenn som foreløpig befinner oss et godt stykke unna problemene...
Bodilk / 9. okt 2009 kl. 21:10

Not as powerful as An Inconvenient Truth when the topic desserves powerful movies. Too shy on questionning our way of life and too short about global interconnections (World Bank and global companies are quite easy targets). Totally out when taking Israel as an example for saving water with two buttons toilets: talking about a water war, did the film makers wonder where Israel is taking its from ?
Sebalbion / 9. okt 2009 kl. 23:34

Bør sees av alle som er interessert i miljøvern, og gjerne også om du ikke er det.
Janrs / 10. okt 2009 kl. 08:56

Shaking documentary which leaves you speechless: Let`s get in action. Now!
Dentrolitalia / 10. okt 2009 kl. 12:44

Jeg er meget interessert i miljøvern og ønsker radikale samfunnsendringer fremover for å takle disse, men jeg synes denne filmen var tendensiøs og usammenhengende. En tannløs og kjedelig film om et utrolig viktig tema. Les heller om temaet i gode tidsskrifter!
Avatar / 10. okt 2009 kl. 22:31

This is an importent and inspiring documentary. I join the "let's get in action now"!
Priyal / 10. okt 2009 kl. 23:15

Viktig film, men bør sess med kritiske øyner.
Hoda / 15. okt 2009 kl. 13:22Blue Gold: World Water Wars

Blue Gold: World Water Wars

Se trailer

Kjøp billetter

Land USA
År 2008
Spilletid 90 min
Serie Dok Sør

Regissør Sam BOZZO
Manus Sam BOZZO
Fotograf Sam BOZZO

Språk Engelsk
Undertekst No subtitles
Produsent Mark ACHBAR, Sam BOZZO, Si LITVINOFF
Produksjonsselskap Purple Turtle Films


Lenker

IMDB
Offisielt nettsted


mail@filmfrasor.no · Address: Dronningensgt. 16, N-0152 Oslo, Norway · Tel: +47 22 82 24 80/81/82 · Klapp Media