Visninger

DatoTidStedBilletter
Fr 9. okt 20:45 Klingenberg 4
Ti 13. okt 18:00 Klingenberg 4
To 15. okt 20:15 Klingenberg 4

Publikums vurdering

4.7 18 stemmer
4.7


Logg inn for å stemme på
filmer til publikumsprisen

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

City of Life and Death er et mentalt kvelertak. En hensynsløs krigsfilm, som bare kan måle seg med Elem Klimovs brutale epos Gå og se!. Filmen er lagt til 1937, et vendepunkt i den Kinesisk- Japanske krigen som var den største i Asia i det 20 århundret. Den forteller den kontroversielle historien om slaget rundt Nanjing og skildrer japanernes perverse behandling av kinesiske krigsfanger under seks grusomme uker. Hendelsen går under navnet ”Nanjing massakren” og ”Voldteken i Nanjing”. Filmen fortelles gjennom en rekke konstruerte og virkelige historiske personer; en kinesisk soldat, en lærer, en nazistisk businessmann som sørget for opprettelsen av en fredssone i Nanjing og dermed reddet flere tusen mennesker. The City of Life and Death viser noen av de verste krigsforbrytelsene i moderne tid, og bombarderer betrakteren med voldtekter og skrikende barn. Filmen har vært kontroversiell da krigen fremdeles ligger som en verkebyll i forholdet mellom Kina og Japan. For der Tyskland har betalt milliarder i erstatning har man sett at Japan snarere har hyllet sine soldater som krigshelter. Gjør deg klar til en utladning av de helt sjeldne ført til lerretet av en av Kinas mest talentfulle regissører. ee


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste


Kommentarer

Vond og brutal film om en av krigsforbrytelsene under krigen mellom Kina og Japan. Filmen starter som en rendyrket krigsfilm, men går etter hvert over til et drama over japanernes behandling av de kinesiske krigsfangene og kvinnene i Nanking. Filmen er flott skutt i svart/hvitt og svært gripende. Om jeg har noe å utsette på filmen så er det at den er litt for lang, men for all del en god film om et vondt tema.
Decay / 10. okt 2009 kl. 11:02

KInas svar på Schindlers liste? Jeg ville ikke stilt meg skeptisk til en slik sammenligning. Dette er mesterlig, og en av de klart tyngste filmene under festivalen så langt. Bør absolutt sees. Er i svart/hvitt, antagelig blant annet for å gjøre all realismen og brutaliteten (som faktisk kunne vært langt verre - virkeligheten var verre, og filmen er også sensurert litt, slik at det som var de aller mest brutale scenene, ikke kom med) lettere å bivåne på lerretet.

En monumental film. Men samtidig en brutal kontrast til de ofte maleriske og stemningsfulle latinamerikanske filmene i programmet. Det gjelder å stålsette seg på forhånd, og altså tenke Schindlers Liste. Filmen er delt opp i en rekke forskjellige akter.
Tonymanero / 12. okt 2009 kl. 03:39

Allerede etter 30 minutter ønsket jeg at denne filmen bare skulle bli ferdig. Ikke fordi den var dårlig, fordi det var den ikke, men fordi det gjorde brutalt vondt å se denne. Kroppen skalv på vei ut. Mesterlig film.
Stigebil / 14. okt 2009 kl. 00:01

Dessverre et eksempel på at viktige filmer ikke nødvendigvis blir gode filmer. Ikke det at den var dårlig. Men for meg ble alt det tragiske og fæle vi bokstavlig talt ble bombardert og sanselig voldtatt av, mer utvendig støy enn emosjonellt sprengstoff. Jeg klarte ikke å bli godt nok kjent med og dermed engasjere meg i de litt for mange karakterene. Da blir jeg bare sittende som en distansert observatør, ikke som en som lever med.
Synd. Jeg hadde høye forventninger til denne.
Endrev / 16. okt 2009 kl. 00:04City of Life and Death

Nanjing! Nanjing!

Hensynsløs og brutal film om en av moderne tids verste krigsforbrytelser

Se trailer

Kjøp billetter

Land Kina, Hong Kong
År 2009
Spilletid 132 min
Serie Hovedprogram

Regissør LU Chuan
Manus LU Chuan
Fotograf YU Cao

Skuespillere
YE Lui, YUANYUAN Gao, NAKAIZUMI Hideo, WEI Fan, John PAISLEY

Språk Japansk, mandarin
Undertekst Engelsk
Produsent CHUAN Lu, SANPING Han, John CHONG
Produksjonsselskap China Film Group, Jiangsu Broadcasting System

Genre Drama


Lenker

IMDB


mail@filmfrasor.no · Address: Dronningensgt. 16, N-0152 Oslo, Norway · Tel: +47 22 82 24 80/81/82 · Klapp Media