Visninger

DatoTidStedBilletter
Fr 9. okt 15:00 Vika 4
Lø 10. okt 21:15 Vika 4
Sø 11. okt 21:15 Vika 4

Publikums vurdering

3.1 11 stemmer
3.1


Logg inn for å stemme på
filmer til publikumsprisen

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

Basert på det som sies å være et utall sanne historier begynner Firaaq én måned etter opptøyene i delstaten Gujarat. I 2002 ble anslagsvis 2000 muslimer massakrert som hevn for at 58 hindupilegrimer døde da muslime ekstremister satte fyr på toget de reiste med. Gjennom 24 timer møter vi skjebner fra flere samfunnslag og religioner i en delstat sterkt preget av det som blir beskrevet som den blodigste religiøse feiden i India på et tiår.

Med innlevelse og nøkternhet portretteres menneskeskjebner som på ulike vis ble rammet av opptøyene. Aarti, en middelaldrende hinduistisk kvinne, hjemsøkes av dårlig samvittighet fordi hun ikke slapp inn en muslimsk kvinne på flukt fra en rasende mobb. En ung muslim, Mohsin, blir hjemløs som følge av opptøyene og leter desperat etter faren, samtidig ser et ektepar butikken deres bli brent ned og ønsker å flykte til Dehli. Historiene går inn i hverandre og gir et inntrykk av hvor uløselig knyttet sammen innbyggernes liv er. Firaaq blir omtalt som en dystrere Bollywood Slumdog Millionaire og har allerede rukket å motta priser både i Asia og i Europa. red

 


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste


Kommentarer

For kjedelig
Fanatisk / 10. okt 2009 kl. 23:58

Filmen forteller om nok et konfliktområde i verden, der religiøse motsetninger og konflikt mellom naboer er sentralt. Den minner i så måte delvis om Ajami som handler om konfliktene mellom folkegrupper i Israel. På samme måte som i Ajami, fortelles historien i Firaaq fra flere ulike synsvinkler, uten at inntrykket dermed blir like klaustrofobisk og fortettet.
Annesp / 11. okt 2009 kl. 00:37

Det ligger en mørk og dyster undertone gjennom hele denne filmen, en følelse av at mere vold kommer til å bryte ut hvert øyeblikk. Det gjør filmen ganske utmattende etterhvert, og mot slutten satt ihvertfall jeg å håpet på at det enten skulle skje noe eller at den skulle bli ferdig.
Janrs / 12. okt 2009 kl. 11:54Firaaq

Firaaq

Prisbelønnet indisk drama fra et samfunn preget av splittelse og endring

Se trailer

Kjøp billetter

Land India
År 2008
Spilletid 112 min
Serie New directions

Regissør Nandita DAS
Manus Nandita DAS, Schuchi KOTHARI
Fotograf Ravi K. CHANDRAN

Skuespillere
Deepti NAVAL, Naseeruddin SHAH, Paresh RAWAL, Raghuvir YADAV

Språk Engelsk, hindi, urdu, gujarati
Undertekst Engelsk
Produsent Harindra M. SINGH, Shailendra SINGH
Produksjonsselskap Percept Picture Company

Genre Drama


Lenker

IMDB


mail@filmfrasor.no · Address: Dronningensgt. 16, N-0152 Oslo, Norway · Tel: +47 22 82 24 80/81/82 · Klapp Media