Visninger

DatoTidStedBilletter
Ma 12. okt 19:15 Vika 4
On 14. okt 15:00 Vika 2
To 15. okt 19:00 Vika 4

Publikums vurdering

3.7 8 stemmer
3.7


Logg inn for å stemme på
filmer til publikumsprisen

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

Vennskap, eksil og isolasjon trer frem som de primære temaene i kinesiske Zhao Yes dempede og stillferdige, men visuelt slående vakre film Jalainur, et mongolsk ord som betyr «havlignende innsjø». Etter over tretti år som lokomotivfører ved kullgruvene i det indre Mongolia, skal veteranen Zhu pensjonere seg og flytte hjem. Dette har Zhus yngre kollega Zhihong problemer med å avfinne seg med, og følger derfor sin mentor på den lange reisen hjemover. Dette åpner for både konfrontasjoner og varme øyeblikk av tilnærming mellom de to mennene, ulike som de er av natur og lynne.
Det kalde klimaet og det barske landskapet utnyttes til fulle av regissør Zhao, som har et våkent øye for den ekspresjonistiske effekten ultratotale kamerautsnitt av urørt natur har for følelsen av melankoli. Enkelte scener i filmen spiller på det paradoksale ved møter mellom naturens krefter og menneskelig sivilisasjon, som da barn spiller fotball på en innsjø som har fryst til is, eller menn spiller basketball i åpent terreng på en gold og øde slette. Zhao Ye lar også kameraet dvele lenge ved flukten til en plastpresenning, dansende i vinden minner den oss om Zhus økende følelse av tidens og livets forgjengelighet ved en epokes slutt. lab
 


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste


Kommentarer

Denne filmen ble visst vist på DigiBeta, som for meg så omtrent like ille ut som DVD. Hadde vært fint å få sånne opplysninger på forhånd.
Nicknu / 15. okt 2009 kl. 21:34

Vet ikke helt hvorfor jeg likte denne, da den hadde alle elementer som gjorde at den fort kunne blitt kjedelig, men det gjorde jeg. Veldig drømmeaktig foto til tider. Nesten dokumentarisk i stilen.
Decay / 16. okt 2009 kl. 09:08

Til Nicknu: står at formatet på filmen er DigiBeta i festival-katalogen.
Decay / 18. okt 2009 kl. 23:50

Filmen finnes faktisk ikke på 35mm. Var overasket over det selv for da jeg så den i Gøteborg var det nettopp fotoet som facinerte meg.
* Julie / 19. okt 2009 kl. 12:41Jalainur

Zhai lai nuo er

Vennskap og isolasjon er sentrale tema i den stillferdige og vakre Jalainur

Se trailer

Kjøp billetter

Land Kina
År 2008
Spilletid 92 min
Serie New directions

Regissør YE Zhao
Manus YE Zhao
Fotograf YI Zhang

Skuespillere
LIU Yuan-sheng, LI Zhi-zhong

Språk Mandarin
Undertekst Engelsk
Produsent Helen CUI
Produksjonsselskap Tianlin Film Productions

Genre Drama


Lenker

Offisielt nettsted


mail@filmfrasor.no · Address: Dronningensgt. 16, N-0152 Oslo, Norway · Tel: +47 22 82 24 80/81/82 · Klapp Media