Visninger

DatoTidStedBilletter
To 8. okt 18:00 Vika 1
Sø 11. okt 21:00 Ringen
Ti 13. okt 18:00 Ringen

Publikums vurdering

4.6 44 stemmer
4.6


Logg inn for å stemme på
filmer til publikumsprisen

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

Årets gullbjørnvinner fra Berlin er et kompromissløst stykke oppvåkningshistorie fra et Peru der den voldelige konflikten mellom regjeringen og maoistgeriljaen Sendero Luminoso (Lysende sti) fortsatt kaster lange skygger. Traumene etter borgerkrigen på 1980-tallet sies å være så intense at de har forplantet seg gjennom generasjonene via morsmelken. Det er nettopp denne uoffisielle diagnosen som har rammet Fausta, en ung kvinne vi møter i utkanten av Lima. Så dypt sitter angsten i Fausta, at hun bærer en spirende potet i vagina som beskyttelse mot voldtekt, en foranstaltning som både er anakronistisk og en trussel i seg selv. Allegorier og hint av magisk realisme i utvungen blanding med etnografisk detaljfiksering og tålmodig hverdagsskildring, gjør dette til en forundelig usentimental film om å lukke fortidens åpne sår. Det gir en fascinerende dybde til det som i bunn og grunn er et karakterstudium like mye som en miljøskildring. Og ikke minst gir det et generøst spillerom til Magaly Solier i rollen som den underfundige Fausta. Solier har selv quechuabakgrunn, og gir Fausta en nesten ordløs og samtidig rørende intens tilstedeværelse. En rolletolkning og karakter som alene gjør filmen uunnværlig. mm


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste


Kommentarer

Veldig skuffende film. Filmen er et ganske vakker film når fine motiver blir brukt rund enkelte scener, men det redder ikke filmen for å ha en kjedelig dårlig gjennomført historie. Temaet er interessant, men desverre så konkluderer filmen for raskt og upresis og kaster inn mye symbolikk. Alle de bryllups scenene var gjerne unødvendige og bidro ikke særlig mye mer til forståelsen av filmen. Litt uklarhet rundt hvorfor akkurat Fausta ombestemte seg og ville ta en operasjon, samtidig med den kommunikasjonen mellom henne og de andre personene var ikke særlig troverdig eller med dybde.
Mikelxxxviii / 8. okt 2009 kl. 21:04

Er til dels enig. Men synes brullupsscenene var morsomme og en fin kontrast til Fausta som ikke kom i gang med (kjønns)livet. Men ellers var den stillestående på en frustrerende og dessverre ganske uinteressant måte. På plussiden fascinerende landskaper og noen fine detaljer.
Dagas / 9. okt 2009 kl. 10:29

Synes den var ganske bra, jeg. Man kjente virkelig på sorgen, redeselen og fortvilelsen hennes, og bryllupsscenene løftet det hele til en god film. Hun ombestemte seg ikke ang operasjon, hun MÅTTE jo
Fanatisk / 10. okt 2009 kl. 23:54

Synes det er vanskelig å ikke anbefale denne filmen til tross for dens særhet. Jeg satt igjen med en nesten like sterk form for paranoia som hovedpersonen etter å ha sett filmen, og dette kom ganske overraskende på meg. Uten å ha lest noe om filmen fra manusforfatter eller regissør så har de virkelig klart å få frem en nerve i filmen som få andre filmer har.

Må til slutt si at filmens hovedrolleinnehaver er så sterk og vakker at ho nesten kan slå luften ut av en, og at ho har vært med å gjort denne og Altiplano som også er med på festivalen til virkelig gode filmer!
Avatar / 12. okt 2009 kl. 00:40

En kjempeflott film, rett og slett. Herlig, dyp. Minner meg litt om stemningen i filmen Parque Via (som også vises under festivalen).

Jeg synes ikke denne er veldig spesiell eller arthouse. Sammenlignet med den tematisk ganske tilsvarende "Altiplano" (festivalfilm her), så er dette nesten kommersielt.

Men en nydelig film altså - og en kjempeflott filmopplevelse i Ringen sal 2, gallaforestillingen.
Tonymanero / 12. okt 2009 kl. 03:42

Grei film, med enkelte fine scener. Likte igrunn bryllupsscenene, små artige innslag, men er nok enig med at de ikke ga noen videre forståelse av filmen. Også litt stillestående til tider.
Decay / 13. okt 2009 kl. 23:37

Vakker film ,men du går ikke glipp av noe, dersom du ikke ser den.
Hoda / 15. okt 2009 kl. 12:55

Som peruaner må jeg si at Faustas perler bragte tilbake barndoms minner. Husjelper i Peru er akkurat som Fausta!: fredelige og gåtefulle mennesker med en dyp forståelse av livets sannheter. Filmen er et ganske godt bilde av det klassedelte peruanske samfunnet og den "chicha"-kulturen som blander symbolikken fra Andesfjell med hovedstadens "way of life" .

Lucydelima / 15. okt 2009 kl. 14:28

Virkelig flott film. Min favoritt - til jeg så Nobody Knows...
Endrev / 15. okt 2009 kl. 15:32Faustas perler

La teta asustada

Rørende karakterstudium i skyggen av den peruvianske borgerkrigen

Se trailer

Kjøp billetter

Land Spania, Peru
År 2009
Spilletid 94 min
Serie Gallavisning

Regissør Claudia LLOSA
Manus Claudia LLOSA
Fotograf Natasha BRIER

Skuespillere
Magaly SOLIER, Susi SÁNCHEZ, Efraín SOLÍS

Språk Spansk, quechua
Undertekst Norsk
Produsent Claudia LLOSA, Antonio CHAVARRÍAS, José María MORALES
Produksjonsselskap Wanda Visión

Genre Drama


Lenker

IMDB
Offisielt nettsted


mail@filmfrasor.no · Address: Dronningensgt. 16, N-0152 Oslo, Norway · Tel: +47 22 82 24 80/81/82 · Klapp Media