Visninger

DatoTidStedBilletter
Sø 11. okt 15:00 Tancred
Ti 13. okt 21:00 Lillebil

Publikums vurdering

5.2 10 stemmer
5.2


Logg inn for å stemme på
filmer til publikumsprisen

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

Julia, Elpidio og Mariana er tre på mange måter svært ulike hverdagsmennesker i dagens Havanna, hovedstaden på Cuba. Havannas tre utvalgte har én ting til felles, de er triste. Lykken har tatt en annen vei. Men på Cuba ligger alltid skjebnen på lur. Og skjebnen heter Bébé og er en pike på omkring atten år. Hun hjelper våre helter på rett vei mot et lykkeligere liv. Mirakelet i Havanna ble kåret til beste film under Film fra Sør-festivalen 1999 med følgende begrunnelse: en film som på en mesterlig måte forener magisk realisme, poesi, politikk og publikumstekke. Arthaus


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste


Kommentarer

Har ikke sett denne under festivalen ennå, men så den 2-3 ganger på Canal+ for 3 års tid siden. En flott film, med en del symbolisme (men langt ifra ugjennomtrengelig sådan).

Dette er en film jeg også har hørt en del andre anbefale, som kubansk film om tilværelsen i "sosialistparadiset". Men mest en film om menneskers håp og drømmer, ikke påtrengende politisk. (Likevel noe overraskende at en såpass systemkritisk film kommer fra selve Cuba - leder tanken hen mot at landets styresett ikke er så mye diktatur, men mer et pseudodiktatur).

Mye flotte bilder, rytmer, sensuelle opplevelser.. Filmens tema kan være vel så mye stengslene ved å leve i et fattig samfunn, som under et sosialistvelde - og om en tenker seg om, så er ikke livene som skildres her veldig vonde, sammenlignet med hva vi kan se fra andre mellomamerikanske og karibiske land (og vite om ellers) f.eks. via festivalfilmer.

Det mest sentrale temaet er nok unge voksnes drømmer, håp og aspirasjoner - og møtet disse får med virkeligheten. Det er det almenmenneskelige som står i sentrum for historien, og unge voksne også i Norge burde kunne kjenne seg igjen. (I alle fall vi som ble født før åttitallet.. ?). Jeg vurderer å til og med se den igjen nå under festivalen, siden er så visuelt vakker og så filmatisk forførende.
Tonymanero / 12. okt 2009 kl. 03:52

Veldig bra, viva Cuba!
Lucydelima / 15. okt 2009 kl. 14:50Mirakelet i Havanna

La vida es silbar

Se trailer

Kjøp billetter

Land Cuba, Spania
År 1998
Spilletid 106 min
Serie Cuba

Regissør Fernando PERÈZ
Manus Humberto JIMÈNEZ, Fernando PERÈZ
Fotograf RaúlPérez URETA

Skuespillere
Luis Alberto GARCÍA, Coralina VELOZ, Claudia ROJAS

Språk Spansk
Undertekst Norsk
Produsent Francisco HERRERA, Camilo VIVES
Produksjonsselskap ICAIC

Genre Drama


Lenker

IMDB


mail@filmfrasor.no · Address: Dronningensgt. 16, N-0152 Oslo, Norway · Tel: +47 22 82 24 80/81/82 · Klapp Media