Visninger

DatoTidStedBilletter
Fr 9. okt 17:15 Klingenberg 3
Sø 11. okt 21:10 Klingenberg 3
Ti 13. okt 21:15 Klingenberg 2

Publikums vurdering

3.8 10 stemmer
3.8


Logg inn for å stemme på
filmer til publikumsprisen

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

En bittersøt film om en families møte med seg selv. Når den aldrende matriarken Nusret plutselig forsvinner fra sitt hjem i fjellene, må hennes tre barn sette sine forskjeller til side i et forsøk på å redde moren. De finner henne forkommen i skogene, og tar henne med tilbake til Istanbul. Moren blir diagnostisert med Alzheimers, i en sterkt fremtreden fase. Ustaoglu tegner et varmt, men opprørende portrett av en familie i oppløsning, som må finne tilbake til hverandre for morens skyld. Eldstedatter Nesrin prøver fortvilet å holde sin egen familie sammen, mens hennes sønn Musrat gjør det han kan for å komme unna morens kontrollerende grep. Musrat vil heller henge med onkelen Mehmet, en slacker som for lengst har brutt med søstrene sine. Yngstesøster Guzin har nok med å holde sin egen tilværelse flytende, og det er til slutt Murat som noe motvillig må ta ansvar for sin stadig mer krevende bestemor.
Veteran Tsilla Cheltons ypperlige rolletolkning av Nusret står i spissen for et ensemble som på mesterlig vis klarer å formidle både familiær dysfunksjonalitet og lojalitet. Vekslingen mellom et klaustrofobisk Istanbul og de åpne fjellsidene gir en ny dimensjon til filmen, uten at Ustaoglu behøver å ty til klisjeer. akek
 


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste


Kommentarer

Årets eldrebølgen-film. Illustrerer veldig bra problemene en familie i en urbanisiert sammfunn har med å handtere en bestemor med Alzheimer. Nådeløs sosjaldrama. Interessant var at bildet av tyrkisk sammfunn som tegnes er helt identisk med de fleste europeiske steder.
Ffs2009 / 12. okt 2009 kl. 14:05

Til en forandring en tyrkisk film med mye dialog og bevegelse, og allmenn appell ettersom familiens overhode har fått Alzheimer. (Beste)morens sykdom bringer konflikter i familien opp til overflaten, og vekslingen mellom metropolen Istanbul og fjellet kan være betegnende for de ulike generasjonenes verdier og virkelighet.
Izabela / 13. okt 2009 kl. 00:13Pandora's Box

Pandora'nin kutusu

Mesterlig skuespill i varm film om kompliserte familierelasjoner

Se trailer

Kjøp billetter

Land Tyrkia, Frankrike, Tyskland, Belgia
År 2008
Spilletid 112 min
Serie Hovedprogram

Regissør Yesim USTAOGLU
Manus Yesim USTAOGLU, Selma KAYGUSUZ
Fotograf Jacques BESSE

Skuespillere
Onur ÜNSALA, Derya ALABORA, Tsilla CHELTON

Språk Tyrkisk
Undertekst Engelsk
Produsent Catherine BURNIAUX, Serkan CAKARER, Muhammet ÇAKIRA, Yesim USTAO
Produksjonsselskap Ustaoglu Film Yapim, Les Petites Lumieres

Genre Drama


Lenker

IMDB


mail@filmfrasor.no · Address: Dronningensgt. 16, N-0152 Oslo, Norway · Tel: +47 22 82 24 80/81/82 · Klapp Media