Visninger

DatoTidStedBilletter
Fr 16. okt 16:30 Tancred
Lø 17. okt 13:00 Lillebil
Sø 18. okt 21:15 Lillebil

Publikums vurdering

4.1 18 stemmer
4.1


Logg inn for å stemme på
filmer til publikumsprisen

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

Det har regnet intenst i flere dager i Buenos Aires. Alma har bodd i bilen sin siden hun forlot sin kjæreste. Mens hun sitter fast i en bilkø setter plutselig en mann seg inn i bilen hennes for å søke ly. Han virker like fortumlet som henne selv, og i løpet av noen dager finner de trøst i hverandres selskap. Roberto er en tilreisende fra Spania som befinner seg i en vanskelig livssituasjon, som gradvis avsløres utover i filmen. De to skadeskutte menneskene tilnærmer seg hverandre i en blanding av skepsis, sjenanse og interesse, og framstilles troverdig og rørende av Valeria Bertuccelli og Ernesto Alterio. Skuespillerne gir dybde til dette introverte dramaet der ytre omstendigheter og indre sinnsstemninger er skildret svært overbevisende også filmatisk og lydmessig. Valeria Bertuccelli, skildrer en genuint forvirret og sårbar skikkelse. Rain har vunnet en rekke priser og høstet mye god omtale. Regissøren selv forteller at filmen sier noe om den risiko man løper når man begynner å fokusere på hvem man faktisk er, framfor den man ønsker å være. Jo


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste


Kommentarer

Dette var en fin liten film om sårbarhet og forhold med godt skuespill. En del vakre bilder av et regnfullt Buenoes Aires.
Decay / 18. okt 2009 kl. 23:45

Likte ikke denne så godt. Den falt gjennom, sammenlignet med det meste annet jeg så under festivalen. Merkelig nok var to av de svakeste filmene jeg så under festivalen (og jeg så rundt 40 stk) nettopp fra Buenos Aires. Denne og den som het "Transit Love" eller Life in Transit eller hva det nå var. (Men den var virkelig veldig lettvekter. Målt mot den blir Rain nesten episk, igjen.. ).

Som en kuriositet kan det nevnes at argentinere er suverent i verdenstoppen i å gå til psykolog. Er minst halvannen gang høyere tetthet av psykologer enn i selv USA. Hva kan det komme av? Mye tristesse der i landet?

Uansett, angående filmskaping virker ikke landet å være i verdenstoppen. Ikke om vi tar utgangspunkt i årets festivalfilmer derfra, i alle fall..
Tonymanero / 20. okt 2009 kl. 02:46Rain

Lluvia

Ytre omstendigheter og indre sinnsstemninger sklir over i hverandre i en film om sårbarhet

Se trailer

Kjøp billetter

Land Argentina
År 2008
Spilletid 110 min
Serie New directions

Regissør Paula HERNÁNDEZ
Manus Paula HERNÁNDEZ
Fotograf Guillermo NIETO

Skuespillere
Ernesto ALTERIO, Valeria BERTUCCELLI

Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Produsent Alejandro CACETTA, Juan Pablo GALLI, Juan VERA
Produksjonsselskap Patagonik Film Group, Visions Sud Est

Genre Drama


Lenker

IMDB


mail@filmfrasor.no · Address: Dronningensgt. 16, N-0152 Oslo, Norway · Tel: +47 22 82 24 80/81/82 · Klapp Media