Visninger

DatoTidStedBilletter
To 15. okt 18:00 Tancred
Lø 17. okt 13:00 Tancred

Publikums vurdering

6.0 4 stemmer
6.0


Logg inn for å stemme på
filmer til publikumsprisen

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

Over 100 berømte iranske teater- og filmskuespillerinner er stumme tilskuere til en film om Khosrow og Shirin – personer fra et romantisk persisk epos fra 1100-tallet. Men alt vi ser er ansiktene til kvinnene og deres reaksjoner.
Abbas Kiarostami regnes som en av de virkelig store, kompromissløse samtidsregissører i verden i dag. Gjennom de siste tiårene har hans filmer blitt hyllet på internasjonale festivaler, mens regissøren selv stadig går nye veier for å utfordre filmmediet. Shirin er en del av Kiarostamis avant-garde prosjekt Five Dedicated to Ozu. cinemateket
 


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste


Kommentarer

Først og fremst tror jeg ikke at denne filmen er for alle. Folk med ekstra interesse og kunnskap om persisk litteratur får mest utbytte av denne filmen. Forstår man persisk, er filmen et følelsesmessig berg og dal bane. Søt, trist og overraskende! Nok engang leverer Kiarostami noe helt original og mesterlig gjennomført. Den er virkelig poetisk samt filosofisk. Bakgrunnsmusikken er fantastisk. Menneskelig følelser om tapt kjærlighet overføres direkte gjennom skjermen. Her får man sett de vakreste og de beste kvinnelige skuespillere i en og samme film! Skjønner godt at alle er villig til å ta del i Kiarostami’s nye MASTER PIECE!

Hoda / 17. okt 2009 kl. 16:16

Enda en fantastisk film av Kiarostami. Poetisk, vakker, varm og intens. Man begynner å lure på hvorfor filmen ikke gjøres tilgjengelig for alle kinoer her i Norge. Så godt jeg vet har ikke noen av Kiarostamis filmer gått på vannlig kino, men filmer som fører til hat, vold, fordommelse herjer i "verdens fredligste land", Norge. Merkelige greier???????????
Bar / 17. okt 2009 kl. 21:45Shirin

Shirin

Se trailer

Kjøp billetter

Land Iran
År 2008
Spilletid 92 min
Serie Special screenings

Regissør Abbas KIAROSTAMI
Manus Abbas KIAROSTAMI
Fotograf Gelareh KIAZAND

Skuespillere
Niki KARIMI, Golshifteh FARAHANI, Juliette BINOCHE

Språk Persisk
Undertekst Norsk
Produsent Abbas KIAROSTAMI, Hamideh RAZAVI

Genre Drama


Lenker

IMDB


[email protected] · Address: Dronningensgt. 16, N-0152 Oslo, Norway · Tel: +47 22 82 24 80/81/82 · Klapp Media