Visninger

DatoTidStedBilletter
Ti 13. okt 15:00 Vika 4
On 14. okt 17:10 Vika 3
To 15. okt 16:45 Vika 3

Publikums vurdering

3.5 8 stemmer
3.5


Logg inn for å stemme på
filmer til publikumsprisen

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

Sør-Afrika, mars 1994: På samme dag som det første frie folkevalget, fyller Lambert Benade 21 år og onkelen Treppie har lovet å skaffe ham drømmedama i presang. Parallellt med valget møter vi andre skikkelser fra bydelen Triomf utenfor Johannesburg, en bydel bestående av en økende hvit underklasse. Absurde forviklinger og skarpe tolkninger i dramaet som fikk gode mottakelser på Cannes ifjor og som siden har vært vist på en rekke filmfestivaler. red


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste


Kommentarer

Den mest menneskefiendtlige filmen jeg har sett på lenge. Kvalm og jævlig fra ende til annen. En Sør-Afrikansk versjon av Clockwork Orange. Anbefales for de med mage til å se forfall og trakassering (med mening).
Avatar / 13. okt 2009 kl. 23:48

Basert på en roman om white trash i Sør Afrika gir filmen et innblikk i en virkelighet vi ellers ikke hører om. Triomf er navnet på et boligkvarter for hvite fattige, bygget på ruinene av et slumstrøk for svarte som på kort varsel ble jevnet med jorden for å gi plass for de nye innbyggerne. Historien om familien Benade og deres innbyrdes relasjoner kan sees som en metafor på de hvites situasjon i Sør-Afrikas apartheid.
Annesp / 15. okt 2009 kl. 23:23

Å kommentere denne filmen etter Annesp sitt glitrende innlegg, er som å hoppe etter Wirkola, så jeg lar det heller være.. I sær på denne tiden av døgnet :-)

Noterer meg imidlertid at dette var den filmen jeg har vært på under festivalen så langt, hvor flest folk forlot salen (rundt en femtedel, kanskje) - noe som det generelt ikke har vært mye av i det hele tatt under denne festivalen, av hva jeg personlig har opplevd.

Den er nok altså ikke for alle. For meg ble det en del humring og hiksting. Minnet meg litt om en sær amerikansk film, med hendelse lagt til Detroit, som het "Crime Wave" (tror jeg).
Tonymanero / 16. okt 2009 kl. 04:11

Dette var en til tider absurd og veldig svart komedie.
Registrerte at mange forlot salen, litt forståelig da denne nok ikke er for enhver. Jeg fant meg ihvertfall i å humre flere ganger i løpet av denne. Var nok mange hvite som var nervøse for utkommet av det første frie valget i Sør-Afrika og denne ga et godt bilde på det, men sett fra en litt mer dysfunksjonell familie.
Decay / 16. okt 2009 kl. 08:54Triomf

Triomf

Svart humor og brutal virkelighet i drivende Sør-Afrikansk drama

Se trailer

Kjøp billetter

Land Sør-Afrika, Zimbabwe
År 2008
Spilletid 118 min
Serie Africa today

Regissør Michael RAEBURN
Manus Michael RAEBURN, Malcolm KOHLL
Fotograf Jamie RAMSAY

Skuespillere
Lionel NEWTON, Eduan van JAARSVELDT, Vanessa COOKE, Pam ANDREWS

Språk Engelsk, afrikaans
Undertekst Engelsk
Produsent Michael RAEBURN, Lyndon PLANT
Produksjonsselskap Red Pill Productions, Sycamore Films, GH Films

Genre Drama


Lenker

IMDB


mail@filmfrasor.no · Address: Dronningensgt. 16, N-0152 Oslo, Norway · Tel: +47 22 82 24 80/81/82 · Klapp Media