OSLO PALESTINE FILM FESTIVAL

Vi er stolte av å kunngjøre åpningen av Oslo Palestine Film Festival (OPFF) i mars 2012. Som den første i sitt slag i Norge har OPFF som mål å introdusere Oslo for palestinsk film, ved å vise Palestina-relaterte filmer laget av filmskapere fra alle nasjonaliteter. Dette totimers kortfilmprogrammet er en promotering av neste års festival som finner sted på Filmens hus.

Følgende filmer vil bli vist på Filmens Hus (Tancred) tirsdag 11 oktober kl 19:00:

Naim & Wadee'a (Naja Najar, Palestina, 1999, 22 min)

Denne dokumentaren utforsker det sosiale livet i Yaffa gjennom et miniatyrportrett av et palestinsk par, Wadee'a Aghabi og Naim Azar, som er filmskaperens besteforeldre. De bodde i byen Yaffa og filmen skildrer effekten det å forlate byet etter 1948 hadde på dem. De tre døtrene til Naim og Wadee'a, Mary, Janette og Therese har bevart minnene til sine foreldre og tar publikum med inn i livene deres og inn i byen de ble tvunget til å forlate.

The Way Back Home (Ghada Terawi, Palestina, 2006, 33 min)

Denne gjennomtenkte dokumentaren forsøker å skildre de eksistensielle begrepene eksil, retur, og drømmen om det palestinske hjemlandet. Abu Nizar, etter mer enn et halvt århundre eksil i Marokko, minnes detaljer fra hjemlandet til tross for vanskelighetene av fremmedgjøring. Kunstneren Husni er også på konstant søken etter en følelsesmessig tilknytning til det stedet han oppholder seg. Skuespilleren Munira  nekter å bli marginalisert. Arafat har på sin side et romantisk bilde av et Palestina fylt med Jaffa-appelsiner.

Arafat & I (M. Fleifel, 2008, 15 min)

Palestinske Marwan er forelsket. Han har endelig møtt Lisa, jenta han kommer til å gifte seg med. Alt ved henne er perfekt – hun ble til og med født på samme dag som formann Arafat! Men er Lisa klar over betydningen av denne tilfeldigheten?

A Boy, a Wall and a Donkey (Hany Abu-Assad, Palestina, Nederland 2008, 4 min)

Tre barn forsøker å spille inn en film med overvåkingskameraer som er tilgjengelig i landsbyen deres.

Flower Seller (Ihab JADALLAH, Palestina, 2011, 20 min)

I en flyktningleir i Jenine kjemper en blomsterselger for å tjene til livets opphold ved å selge blomster i martyrbegravelser. Ingen bryr seg virkelig om blomster i denne leiren, der mulighetene for feiring og glede er knappe. Blomsterselgeren viser seg å være et lett bytte for den israelske hemmelige tjenesten.

Homage by Assassination (Elia Suliman, Palestina, USA, 1992, 28 min)

Homage by Assassination er en dagbokfilm som kritiserer Golfkrigen i 1991 ved å sidestille flere lag av  personlige anekdoter og identitet.


Palestinsk kortfilmprogram

Se trailer


Kjøp billetter - Cinemateket


Land Palestine
Spilletid 135 min

Regissør DIVERSE
Manus DIVERSE

Språk Arabisk
Produksjonsselskap Oslo Palestine Film Festival


Visninger

DatoTidStedBilletter
Ti 11. okt 19:00 Tancred

Publikums vurdering

5.0 1 stemme
5.0

Se også