MITT PROGRAM (0 filmer)
Logg inn med
FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

A World Not Ours

Originaltittel: A World Not Ours

En ironisk og bittersøt dokumentar om livet i den palestinske flyktningeleiren Ein el-Helwe. Dansk-palestinske Mahdi Fleifel drar tilbake til leiren han besøkte hver sommer som barn. Han ønsker å vise at virkeligheten her ikke er som vi tror. Året er 2010, det er fotball-VM og bildet Fleifel tegner bryter med forventningene våre. Vi blir kjent med den sta bestefaren hans, kameraten Abu Iyad som har vært medlem av PLO siden han var 5 år, og onkelen Hassan som blir stadig galere av livet i leiren. Stemningen i A World Not Ours er ikke preget av desperasjon og elendighet som man skulle tro, men heller av en fascinerende, humørfylt melankoli. Vi ser hvordan innbyggerne på den ene siden klarer seg overraskende godt, samtidig som miljøet preges av en desperasjon og oppgitthet over den palestinske motstandskampen. Filmen er et unikt portrett fra innsiden og den tvinger oss til å se på det palestinske flyktningspørsmålet fra en ny vinkel. Takket være fantastiske karakterportretter, hjulpet frem av svært velplassert musikk, lar vi oss fange av A World Not Ours fra første bilde.

Mahdi Fleifel (f. 1979) er oppvokst i Libanon og Danmark. I 2009 ble han uteksaminert fra National Film and Television School i London, hvor han nå bor og arbeider. Hans første film, kortfilmen Arafat & I har blitt vist på festivaler verden over og vunnet en rekke priser. A World Not Ours er hans første fullengde-dokumentar. 

Filmen vises også som en del av prosjektet Multicool Nord på Lørenskog Kino søndag 13. oktober kl. 18.00
Tilstede er Gjermund Granlund, prosjektleder for Arabiske Filmdager.  



Visninger

DatoTidStedBilletter
To 17. okt 21:00 Lillebil Kjøp
Fr 18. okt 18:30 Klingenberg 2 Kjøp
Sø 20. okt 21:00 Lillebil Kjøp
Legg til i mitt program

Se trailer



Lenker

IMDb
Offisielt nettsted


UK, Libanon, Danmark, United Arab Emirates 2012 Regissør Mahdi FLEIFEL Manus Mahdi FLEIFEL Fotograf Mahdi FLEIFEL Skuespillere Mahdi FLEIFEL Produsent Patrick CAMPBELL, Mahdi FLEIFEL Produksjonsselskap Nakba Filmworks Språk Arabisk, engelsk Undertekst Engelsk Spilletid 93 min Seksjon Doc South