close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Amazonia (3D)

Filmen vises også i Det kritiske rom - festivalens forum for film og debatt. Filmen vises i 3D, husk 3D briller!

Regnskogen og mangfoldet den innehar er en av nøklene til å stanse klimaendringene. Amazonia er visuelt sett en fantastisk vei inn i dette mangfoldet og denne problematikken – sett gjennom en liten apekatts øyne. Flyet han reiser med forulykker over Amazonas, men apekatten overlever styrten. Der opplever han den fantastiske regnskogen for første gang. Filmen er i stand til å vise skjønnheten og viktigheten av regnskogen til et veldig ungt publikum. Samtidig klarer den også å sette søkelys på nedhoggingen av den. peg
 

Det kritiske rom - 11. oktober kl 12.00, Ringen kino

Under headingen Klimakamp for småkjemper fyller vi kinosalen med nysgjerrige barn og inviterer dem på spørretime med Venstreleder Trine Skei Grande og regnskogekspert Finn Ervik fra Naturhistorisk museum. Et utvalgt panel av unge Miljøagenter får i oppgave å spørre ut Skei Grande om politikernes regnskogsatsing og øvrige klima- og miljøpolitikk, mens Ervik kan svare på spørsmål om dyre- og plantelivet i regnskogen. Vi åpner også for spørsmål fra salen. Arrangementet ledes av Benedicte Bendiksen, programleder fra Supernytt. Sammen med Naturhistorisk Museum, Miljøagentene og Regnskogsfondet omgjør vi Ringen kino til en aldri så liten regnskog. Her kan barna etter filmen prøve spill og det vil være spennende bilder, brosjyrer og oppgaver.

 

Thierry Ragobert er en fransk dokumentarfilmskaper. I mange år jobbet han med den franske marineoffiseren og filmregissøren Jaques Cousteau. Amazonia fikk æren av å avslutte filmfestivalen i Venezia i 2013. Ved siden av Amazonia er Ragobert kanskje mest kjent for dokumentaren The White Planet (2006), hvor han deltok som en av tre regissører. 

Frankrike, Brasil 2013
Regissør Thierry RAGOBERT
Manus Johanne BERNARD, Luiz BOLOGNESI, Louis-Paul DESANGES, Luc MARESCOT, Thierry RAGOBERT
Fotograf Gustavo HADBA, Manuel TERAN
Produsent Laurent BAUJARD, Caio GULLANE, Fabiano GULLANE, Débora IVANOV, Gabriel LACERDA, Stéphane MILLIÈRE
Produksjonsselskap Biloba, Gullane Filmes, Canal+, France 2 Cinéma
Salg Tour de Force
Visningsformat DCP
Spilletid 83 min
Seksjon Main Competition, The Critical Room, Kids' Corner, Competing for Audience Award, Latin America
Genre Drama