close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Bad Hair

Vi møter ni år gamle Junior, som bor sammen med sin mor og lillebror i en drabantbyblokk i Caracas i Venezuela. Med afroamerikansk far, er Junior utstyrt med mørkt, krøllete hår, noe som skiller ham fra andre gutter i blokka, og moren og broren, som begge har rett hår. Junior oppfører seg ikke som de andre guttene. Han spiller ikke basket, breaker eller leker soldat. Han har kun en venninne, som ønsker å bli Miss Venezuela, og han er opptatt av eget utseende, liker å synge og drømme seg bort. Og mest av alt vil han kle seg opp som en sanger til årets skolefotografering. En sanger med rett hår.

Filmen utspiller seg i det moren har mistet jobben, og må prøve å finne barnevakter til de to barna sine. Hun er stresset, har ikke penger, og klarer ikke følge opp den eldste sønnen. Hos bestemoren sin møter Junior aksept for sine ønsker, men blir revet mellom sine egne drømmer og morens fordommer. Det er tydelig at moren ikke forstår Junior, og hun tolker alt han gjør i retning av homofili. Det skaper et betent forhold mellom mor og sønn, som bare øker.

Det er et stillferdig drama, som tar oss med inn i den lille familiens irrasjonelle gjerninger, tøffe levevilkår og en oppvekst der fordommene råder. En ung mor som ikke klarer å se sin egen sønn for bare feil, og en ung gutts opplevelser av uoppfylte drømmer og virkelighetsorientering, samtidig som han søker etter kjærlighet og aksept. ahm

Marina Rondón (f. 1966) ble født i Venezuela, og fullførte utdannelsen sin ved EICTV Filmskole på Cuba. Hun har både skrevet og regissert filmen Bad Hair (Pelo malo, 2013) som høstet gode kritikker på filmfestivaler. Rondón har tidligere regissert filmene At Midnight and a Half (2000) og Postcards from Leningrad (2007), samt kortfilmen Street 22 (1994).

Møt Mariana Rondón til regissørsamtale: 

11. oktober kl. 21.00, Ringen 1

Venezuela, Peru, Argentina, Tyskland 2013
Regissør Mariana RONDÓN
Manus Mariana RONDÓN
Fotograf Micaela CAJAHUARINGA
Skuespillere Samuel Lange ZAMBRANO, Samantha CASTILLO, Beto BENITES
Produsent Marité UGAS
Produksjonsselskap Artefactos S.F, Hanfgarn & Ufer Film und TV Produktion, Imagen Latina, La Sociedad Post, Sudaca Films
Salg FiGa Films
Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 93 min
Seksjon Main Competition, Director's Special Portrait, Latin America
Genre Drama