close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Batter

Filmen vises i seksjonen Re:view Norden, her trekker vi fram filmer og filmskapere som speiler våre mangfoldige samfunn.

Med inspirasjon fra virkelig hendelser forteller Batter historien om to innvandrerbrødre som blir skutt ned av «Den nye Lasermannen» som herjet i Malmö-området. Den går verst for den yngste broren, som ender i rullestol, men hendelsen har likevel fått fatale konsekvenser. Plutselig er de fremmede i sitt eget samfunn.

Til tross for svensk statsborgerskap demonstrerer prosessen rundt en handikaptilpasset leilighet at brødrene befinner seg nederst på samfunnets rangstige. Fordommer og normer tvinger dem til å ta etiske valg som går på kompromiss med verdiene deres. Hvorfor skal de egentlig følge loven når alle allikevel forventer at de bryter den? Nå handler livet plutselig ikke lenger om å leve, men å overleve.

 

Lørdag 18. oktober kl. 14.00, Kolben Kino

Regissøren av filmen Manuel Concha vil samtale med Lena Sunnby i etterkant av filmen Visningen er gratis men vi anbefaler å hente ut billetter på Kolben Kino i forkant for å sikre plass.

 

 

Sweden 2014
Regissør Manuel CONCHA
Manus Manuel CONCHA, Claudia GALLI
Fotograf Manuel CONCHA
Skuespillere Daniel CVETKOVIC
Produsent Mikael CVETKOVIC
Produksjonsselskap Concha Films, SVT
Salg Concha Film
Språk Serbian, svensk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 29 min
Seksjon
Genre short film