close
  • Mitt program

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Behavior

En lærer som skal gå av med pensjon, står overfor dilemmaet å måtte la en vanskeligstilt 11-åring klare seg på egen hånd. Carmela er mentor og veileder for Chala, som bor alene med sin alkoholiserte mor. For at de skal klare seg, oppfostrer Chala duer og trener kamphunder sammen med naboen, en mann som muligens kan være hans far.

Etter å ha vært borte fra timene sine på grunn av sykdom, oppdager Carmela at noe har endret seg i klasserommet. Spesielt Chalas oppførsel har endret seg. Takket være det nære forholdet til Carmela, har skolen fungert som en stabiliserende faktor i livet hans. Men den unge vikaren Marta, utdannet i et annet regime enn Carmela, har bestemt at Chala skal disiplineres i en institusjon for omskolering. Når Carmela setter i gang en kampanje for å få ham tilbake, blir hun konfrontert med et skolestyre som ser henne som en trussel mot skolens verdier og tanker om det nye Cuba. Men hun gir seg ikke, og går standhaftig i gang med å skaffe seg allierte.

Behavior er en film om barn, men henvender seg først og fremst til voksne: hva er det som egentlig har betydning? Behavior tar opp aktuelle temaer som utdanning, ansvar, verdier og oppvekstvilkår for neste generasjons kubanere.

Filmen har tatt Cuba med storm, og har etter premieren i februar 2014 vunnet en rekke internasjonale priser. Utviklet i samarbeid med studenter ved Cubas Instituto Superior de Arte, fremstår Behavior som en autentisk og aktuell film med relevans langt utenfor Cubas grenser. wg 

Ernesto Daranas (f. 1961) er født i Havanna, og er utdannet innen pedagogikk og geografi. Han har jobbet i radio og tv, og skrev i 2004 den prisbelønte Los últimos gaiteiros de la Habana. Samme år regisserte han La vida en Rosa. Behavior er Daranas andre langfilm etter Los dioses rotos i 2008. 

Cuba 2014
Regissør Ernesto DARANAS
Manus Ernesto DARANAS
Fotograf Alejandro PÉREZ
Skuespillere Silvia AGUILA, Miriel CEJAS, Yuliet CRUZ
Produsent Isabel PRENDES, Joel ORTEGA, Adriana MOYA
Produksjonsselskap RTV Comercial, ICAIC, Ministry of Culture (Cuba)
Salg Latido Films
Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 108 min
Seksjon Main Competition, Latin America
Genre Drama