close
  • Mitt program

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Buddies

I denne brasilianske komedien møter vi de tre unge kompisene Stalone, Aninha, og Marcio. De har Downs syndrom, elsker filmer og jobber til daglig på videobiblioteket ved institusjonen der de bor. Inspirert av filmen Thelma and Louise, bestemmer de seg en dag for å rømme fra institusjonen for å oppfylle sine aller største drømmer: Stalone vil se havet, Aninha leter etter en ektemann og Marcio vil fly. I gartnerens bil legger de ut på en reise som viser seg å bli deres livs eventyr, med politiet i hælene. For disse tre blir selv de minste ting om til store og filmen byr raust på referanser fra filmhistorien, blant annet med filmsitater de tre har lært fra filmene på videobiblioteket.

Buddies er en roadmovie som viser oss livets enkle gleder fra en ny vinkel. Filmen har vekket begeistring i hjemlandet og har vunnet mange latinamerikanske priser. Nå er de klare for å erobre hjerter i resten av verden. Dette er en film som er full av håp og som viser at vi alle er like på innsiden, selv om vi handler på forskjellige måter. iu

Marcelo Galvão (f. 1973) er en prisbelønt brasiliansk regissør. Han har studert filmproduksjon ved New York Film Academy, og ved siden av Buddies (2012), har han regissert blant annet The Pit (2008), og Fourth Grade B (2005). Begge har mottatt nominasjoner og vunnet priser på internasjonale filmfestivaler i Latin-Amerika. Galvão ferdigstilte også nylig filmen Farewell (2014). 

Brasil 2012
Regissør Marcelo GALVÃO
Manus Marcelo GALVÃO
Fotograf Rodrigo TAVARES
Skuespillere Ariel GOLDENBERG, Rita POKK, Breno VIOLA
Produsent Marcelo GALVÃO,Marçal SOUZA
Produksjonsselskap Gatacine
Salg Gatacine
Språk Portugese
Undertekst Engelsk
Visningsformat Blu-ray
Spilletid 103 min
Seksjon Latin America
Genre Comedy