close
  • Mitt program

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Cartoonists: Foot Soldiers of Democracy

Filmen vises også i Det kritiske rom - festivalens forum for film og debatt.

En viktig og underholdende dokumentar om tolv slagkraftige tegnere som kjemper for grunnleggende rettigheter og demokrati. Med en forankring i regissørens hjemland Frankrike, besøker vi demokratiets fotsoldater fra Mexico til Burkina Faso.

Med spisset blyant og humoristiske observasjoner har tegnerne skapt seg et navn både i og utenfor sine hjemland, der de har tatt opp kampen mot undertrykkelse og konservatisme, for demokrati og ytringsfrihet. Khiari snakker om trusler mot det tradisjonelt åpne samfunnet i landet og hvordan hun nå, i stedet for å kjempe for nye saker, heller må forsvare eksisterende rettigheter. Suprani på sin side har en banan som våpen som kommentar til sitt hjemlands utvikling som bananrepublikk. Zlatkovsky har fått forbud mot publisering i Russland, men tegner standhaftig videre om sine hjertesaker. Boligan tar for seg «den hellige treenighet» bestående av presidenten, hæren og jomfruen av Guadalupe.

Filmens tittel spiller på tegnernes rolle i en verden der grunnleggende rettigheter utfordres, og den potente nedslagskraften en tydelig strek fremdeles kan ha.

Det kritiske rom - 18. oktober kl. 15:00, Victoria Kino

Vi får besøk av en av karikaturtegnerne fra filmen, Nadia Khiari fra Tunisia. Sammen med kollegene Roar Hagen (VG) og somaliske Abdul Muhiaddin diskuterer Khiari karikaturtegningens demokratiske kraft og dens viktige samfunnsrolle. Samtalen ledes av forfatter og professor i journalistikk Elisabeth Eide.


Stéphanie Valloatto er regissør og forfatter, mest kjent for La femme seule à la robe bleue (2001) og Empreintes (2011). Hun har skrevet og regissert en rekke dokumentarer med humanistisk tema for fransk TV, og Cartoonists: Foot Soldiers of Democracy er hennes første film. Den ble skrevet i samarbeid med Radu Mihaileanu. Filmen hadde premiere i Cannes i 2014. 


Frankrike 2014
Regissør Stéphanie VALLOATTO
Manus Radu MIHAILEANU, Stéphanie VALLOATTO
Fotograf Cyril BLANC
Skuespillere PLANTU, Michel KICHKA, BOLIGAN
Produsent Radu MIHAILEANU
Produksjonsselskap Oï Oï Oï Productions, Panache Productions
Salg Kinology
Språk Fransk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 106 min
Seksjon Doc South, The Critical Room
Genre Documentary