close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Cathedrals of Culture (3D)

Hvis bygninger kunne snakke, hva ville de sagt om oss? I Wim Wenders’ 3D-film Cathedrals of Culture blir vi tatt med på en omvisning av seks ikoniske kunstbygg, hvorav Operaen i Oslo og Centre Pompidou i Paris vises på Film fra Sør. Kamera og narrativ utforsker hver bygnings særpreg.

Margreth Olin tar oss med på en poetisk reise i Operaen, og viser oss hvordan de ulike aktivitetene, artistene og besøkende er med på å gi liv til bygningens sjel. Hun setter bygget i kontekst med Bjørvika og området rundt, kontrasten mellom før og nå, de kulturinteresserte og de hjemløse. Ekstravagante Centre Pompidou i Paris presenteres med mye energi av brasilianske Karim Aïnouz, som stiller lekne spørsmål rundt bygningens opprinnelse. Hva hadde egentlig Renzo Piano og Richard Rogers i tankene da de designet dette bygget, som likeså godt kunne ha vært en fargerik kraftstasjon som et kulturbygg? Filmen setter søkelyset på hvordan utformingen reflekterer kulturen vi lever i, og hvordan de representerer vår kollektive hukommelse.

Prosjektet hadde verdenspremiere i Berlin i 2014, med bidrag fra Wim Wenders, Michael Glawogger, Michael Madsen, Robert Redford, Margreth Olin og Karim Aïnouz.

Filmen vises i 3D. Husk 3D-briller.

Regissør Karim Aïnouz skal introdusere filmen. 

Tyske Wim Wenders (f. 1945) er drivkraften bak prosjektet, som baserer seg i stor grad på hans erfaringer og eksperimentering med 3D. Han regisserte selv episoden om Berliner Philharmonic. Tidligere arbeider inkluderer Paris, Texas (1984), The Million Dollar Hotel (2000), Don't Come Knocking (2005), en rekke dokumentarer samt den kritikerroste dansebiografien Pina (2011). 

Norge, Brasil, Tyskland, Frankrike 2014
Regissør Margreth OLIN, Karim AÏNOUZ
Manus Margreth OLIN, Bjørn Olaf Johannessen, Karim AÏNOUZ, Deyan SUDJIC
Fotograf Øystein MAMEN, Ali Olcay GÖZKAYA
Produsent Wim WENDERS, Gian-Piero RINGEL, Erwin M. SCHMIDT
Produksjonsselskap Neue Road Movies
Salg Mer Film
Språk Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 30 min
Seksjon Special Screenings
Genre Documentary