close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Beretningen om et varslet mord

I en liten landsby i Latin-Amerika er ingen overrasket over at Santiago blir knivstukket. Vicario-brødrene har en æreskodeks man ikke skal kimse ad. Dette er landets skikk som det er umulig å forhindre.

Av de mange filmatiseringer av Gabriel García Márquez’ bøker er det ikke mange som holder samme nivå som Francesco Rosis Beretningen om et varslet mord. Fra den ladede atmosfæren av skuespillernes avdempede spill og ikke-uttalte følelser, til de vidunderlig vakre bildene som rammer inn dette skjebnedramaet, så stemmer alt. Også regissørens grep om den intrikate strukturen, hvor tilbakeblikk kan inneholde andre tilbakeblikk og tidsplanene flyter, er upåklagelig. Colombia har aldri vært vakrere på film, kjærligheten aldri sterkere og et drap aldri mer annonsert en dette. Likevel greier Rosi og manusforfatter Tonino Guerra å gjenskape Márquez' nerve, hvor lag på lag av sannheten langsomt avdekkes og dramaet ubønnhørlig ruller mot sin konklusjon. krj 

Francesco Rosi (f. 1922) er en bejublet regissør som har vunnet mange priser, blant andre vant han BAFTA-prisen for Christ Stopped at Eboli (1979), Æresprisen (2008) og Sølvbjørnen i Berlin for Salvatore Giuliano (1962), Gullpalmen i Cannes for The Mattei Affair (1972) og Gulløven i Venezia for Hands Over the City (1963). 

Italia, Frankrike, Colombia 1987
Regissør Francesco ROSI
Manus Tonino GUERRA, Francesco ROSI
Fotograf Pasqualino DE SANTIS
Skuespillere Rupert Everett, Ornella MUTI, Gian Maria VOLONTÉ
Produsent Francis VON BUREN
Produksjonsselskap Italmedia Film
Salg Norsk Filminstitutt
Språk Italiensk
Undertekst Norsk
Visningsformat 35mm
Spilletid 109 min
Seksjon Gabriel García Márquez, Latin America
Genre drama