close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Club Sandwich

Tenåringsgutten Hector og moren hans er på hotellferie utenom sesong. De er i begynnelsen av oppholdet helt alene på hotellet, og de bader, soler seg, spiser og sover. Det er få replikker dem i mellom, og handlingen drives frem av andre sanser, som lukter og berøring. Mor og sønn står hverandre nær, de har en lett og leken omgangsform, og selv om de ikke snakker mye sammen, forstår man at kjemien mellom dem fungerer godt. Dette forandrer seg når en tredje person entrer galleriet, og Hector får en venninne.

Stillheten i filmen er til å ta og føle på, og dominerer hele stemningsbildet. Filmen får frem hvordan stillhet kan påvirke omgivelsene, fra å være behagelig og naturlig, til å bli klamt og påtrengende.

Tittelen på filmen henviser til favorittretten Hector bestiller i baren: et stort fat med mat som den slankende moren synes blir for overdådig. Men den kan også vise til en sentral gjentakende scene der Hector sitter midt mellom moren og venninnen Jazmin, og ser tomt mot kameraet. Tenåringens seksuelle behov er sterkt tematisert i filmen, og de tre sammen er som en club sandwich: Hector midt mellom sin kule mor og venninnen som åpner nye dører i livet hans. ahm 

Fernando Eimbcke (f. 1970) ble født i Mexico City. Han studerte regi ved Senter for filmvitenskap ved Universidad Nacional Autónoma de México. I tillegg til filmen Club Sandwich (2013) har han både regissert og skrevet manus til filmene Temporada des patos (2004) og Lake Tahoe (2008), som ble belønnet med blant annet FIPRESCI-prisen i Berlin og Silver Ariel i Mexico. 

Mexico 2013
Regissør Fernando EIMBCKE
Manus Fernando EIMBCKE
Fotograf María SECCO
Skuespillere Lucio Giménez CACHO, María Renée PRUDENCIO, Danae REYNAUD
Produsent Jaime Bernardo RAMOS, Christian VALDELIÈVRE
Produksjonsselskap Cinepantera
Salg Funny Balloons
Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 82 min
Seksjon Latin America
Genre Comedy Drama