close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Corn Island

På grensen mellom Georgia og Abkhasia renner elven Inguri, og hvert år oppstår det nye, midlertidige øyer i denne elven med spesielt fruktbar jord. Hit drar en gammel mann og en jente som vi antar er hans barnebarn. De bygger en hytte, pløyer jorden og dyrker mais. I bakgrunnen høres maskingeværene fra den pågående konflikten mellom de to nabolandene. Filmspråket er som Tarkovskijs, Bressons og Kaneto Shindos.

«Der bodde en underlig gråsprengt en på den ytterste, nøgne ø» er en verselinje som kverner i hodet etter å ha sett Corn Island av George Ovashvili, den georgiske regissøren med øye for de små historiene. Det er kanskje ikke så rart. Den gamle mannen i båten er et tablå som for mange nordmenn forbindes med nettopp Terje Vigen. Og hun er kanskje en stand-in for barnet, for ungdommen, for det man prøver å redde. Corn Island er omtrent alt man forventer av østeuropeisk film, om ens eneste omgang med verdensdelens filmer er regissører som Bela Tarr. Historien om den gamle mannen og den unge kvinnen som forserer en innhøstningssesong nærmest uten å snakke, men filmen er rikelig belønning for de som ser på det som en styrke heller enn en utfordring.

Corn Island er en film som best kan sammenlignes med poesi. Hvert eneste øyeblikk av den handlings- og ordknappe historien går inn i en større helhet, en tilnærming til det sublime som først oppstår når man slutter å tenke, lar rastløsheten slippe taket og lar Ovashvili suggere deg inn i livene til den altfor gamle og altfor unge som strever livets harde åk på en liten øy i et fiendtlig territorium. vd 

George Ovashvili spillefilmdebuterte med den undervurderte The Other Bank i 2009, og er nå tilbake med en meditasjon over den menneskelige eksistensen med Corn Island. Hans seneste film har vunnet flere priser, deriblant hovedprisen ved filmfestivalen i Karlovy Vary. Han selv er utdannet skuespiller og produsent, og har gjennom årene gjort seg kjent som kortfilmregissør og TV-produsent.

Regissøren introduserer følgende visninger: 

15. oktober kl. 18.30, Victoria Kino 
16. oktober kl. 20.30, Ringen Kino  

Georgia 2014
Regissør George OVASHVILI
Manus Roelof Jan MINNEBOO, George OVASHVILI, Nugzar SHAT
Fotograf Elemér RAGÁLYI
Skuespillere Ilyas SALMAN, Mariam BUTURISHVILI
Produsent Guillaume DE SEILLE, Nino DEVDARIANI, Eike GOREZKA, George OVASHVILI
Produksjonsselskap 42film, Arizona Films, George Ovashvili Production
Salg Pascale Ramonda
Språk Georgian, abkhazian
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 100 min
Seksjon Main Competition, Focus Georgia and Kazakhstan, Asia
Genre Drama