close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Giovanni's Island

I 1945 går sovjetiske tropper i land på øya Shikotan utenfor Hokkaido. Brødrene Junpei og Kanta Seno blir vitne til at den sovjetiske kommandøren og hans familie slår seg ned i huset deres, og Junpei blir etter hvert knyttet til kommandørens datter, den vakre Tanya. Krigen er over, og japanere og russere finner en måte å leve sammen på. Når storpolitiske fronter hardner til, viser det seg at freden skal bli vanskelig for Junpei, Kanta og faren, enkemannen Tatsuo. Familien blir splittet når Tatsuo blir arrestert og sendt til Sibir for å ha distribuert ris uten tillatelse. Dette er ikke Junpei og Kanta villige til å akseptere, og brødrene bestemmer seg for å reise etter.

Faren har kalt Junpei og Kanta opp etter Giovanni og Campanella, hovedpersonene i Miyasawa Kenjis bok En natt på Melkeveien Jernbane. I tråd med Miyazawas fortelling om oppvekst, død og livsmot setter filmen oss inn i barns opplevelse av tragedie og konflikt. Uten å male i svart-hvitt tegner Nishikubo Mizuho et bilde av militærokkupasjonens tragedier, et tema som på mange måter er særlig aktuelt nå. Husk å ta med lommetørkle. htb 

Nishikubo Mizuho (f. 1953) har bakgrunn innen regi av animerte TV-serier som Science Ninja Team Gatchaman og Zillion. Shigemichi Sugita (The Last Ronin) og Yoshiki Sakurai (Ghost in the Shell) står for manus. Filmen har begeistret festivalpublikum verden over, og vant spesialprisen ved årets animasjonsfilmfestival i Annecy. 

Japan 2014
Regissør Mizuho NISHIKUBO
Manus SUGITA Shigemichi, SAKURAI Yoshiki
Fotograf NAKATA Yumiko
Skuespillere Kota YOKOYAMA, Polina ILYUSHENKO, Junya TANIAI
Produksjonsselskap Production I.G.
Salg Production I.G
Språk Japansk, russian
Undertekst Engelsk
Visningsformat HDCam
Spilletid 102 min
Seksjon Mangapolis
Genre Animation