close
  • Mitt program

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Grønnskjerm

En av visjonene til Film fra Sør er å bringe kvalitetshistorier til det store lerret. Veien for filmer fra Asia, Afrika og Latin-Amerika til norske kinoer er lang, men er ikke nødvendigvis noe lettere for unge talenter her til lands. Film fra Sør-festivalen ønsker å bidra på dette punktet og har etablert et samarbeid med Grønnskjerm.

Grønnskjerm er en visningsarena for kortfilm. Her vises filmer fra unge norske filmskapere som utfordres av likesinnede i paneldebatter i etterkant av visningen.

Over sommeren har vi hatt en kortfilmkonkurranse kjørende på våre nettsider. Fire finalister er plukket ut og de skal vises på Filmens Hus 15. oktober.

Konkurransen knytter seg til programseksjonen Re:View Norden, som handler om å se Norden på nytt og REvurdere eller REdefinere hva den nordiske befolkning er for en størrelse. Seksjonen skildrer de herligheter og besværligheter et flerkulturelt samfunn medfører.

Filmskaperne ble gitt følgende utfordring:
Lag en kortfilm (fiksjon, eksperimentell eller dokumentar). Filmen må rette et nytt blikk på en kjent tematikk og avspeile eller omhandle personer, miljøer, skjebner eller temaer som knytter seg til det ny-nordiske samfunnet. Spilletiden kan maks være seks minutter.

I premiepotten ligger 10.000 kroner, som er øremerket kveldens vinnerfilm. Vinnerfilmen vil også vises i Film fra Sør-festivalens Re:View-program.

Juryen består av filmregissør Eva Dahr, regilærer på Filmskolen i Lillehammer, regissør og dokumentarfilmskaper Nefise Özkal Lorentzen og kommunikasjonssjef hos Film fra Sør-festivalen Ida Johannessen.

Under visningen kan man høre juryens uttalelser om filmene og det blir kåring av en vinner. 

Billetter: gratis etter først til mølla-prinsippet    

Regissør DIVERSE
Visningsformat -
Spilletid 90 min
Seksjon