close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Han Gong-ju

Han Gong-ju er en knakende godt fortalt film som sniker seg innpå deg etter hvert som den mørke forhistorien blir avdekket. Gong-ju går på videregående, og noe har skjedd henne på skolen. Det er såpass alvorlig at skolen på dagen velger å flytte henne til en annen skole i en større by. Siden ingen klarer å få fatt på foreldrene hennes, får hun bo hos moren til en av lærerne på gamleskolen. Gong-ju sliter, og går bare motvillig med på å snakke med de nye klassekameratene sine. Nye tilbakeblikk byr på stadig flere biter av dette puslespillet av en fortelling, som hjelper seeren å både forstå hva som har skjedd og personligheten til protagonisten.

Filmen er regissørens debut i langt format, og føyer seg inn i en rekke av gode og såre sør-koreanske filmer lagt til skolemiljøer der grove overgrep og mobbing er en del av hverdagen. Den hadde premiere under festivalen i Busan i 2013, der den høstet to priser. Senere har den blitt belønnet med hovedprisene under festivalene i Rotterdam, Fribourg og Marrakech (sistnevnte av en jury ledet av Martin Scorsese). bb 

Lee Su-jins første kortfilm, Papa, hadde premiere i 2005 og vant Korean Film Archive-prisen på Seoul Independent Film Festival. Oppfølgeren Enemy's Apple i 2007 vant prisen for beste film i City of Sadness-seksjonen under Korean Mise-en-scène Short Film Festival. Han Gong-ju er regissørens første spillefilm, og han har også stått for manus. 

Sør-Korea 2013
Regissør LEE Su-jin
Manus LEE Su-jin
Fotograf HONG Jae-sik
Skuespillere CHUN Woo-hee, JEONG In-seon, KIM So-young
Produsent KIM Jung Hwan
Produksjonsselskap Vill Lee Film
Salg Finecut
Språk Koreansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 112 min
Seksjon Focus South Korea, Asia
Genre Drama