close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Det levende slottet

Når den unge hattemakeren Sofî forvandles til en gammel dame, ser hun kun én utvei: å søke råd hos den kjekke trollmannen Hauru i hans levende slott. Dette er begynnelsen på en begivenhetsrik og kompleks fortelling, som med overraskende vendinger vil lede deg inn i en magisk verden der ingenting er slik det ser ut til ved første øyekast. I likhet med hans tidligere verker blander den japanske animasjonsmesteren Miyazaki Hayao hverdagslivet med overnaturlige hendelser, og vanlige mennesker med hekser og trollmenn. Miyazaki gir oss mulighet til å identifisere oss med hovedpersonenes undring over den forbudte verdenen som plutselig åpenbarer seg i all sin skjønnhet og ondskap.

I Det levende slottet er Miyazaki inspirert av en roman skrevet av den engelske forfatteren Diana Wynne Jones. Resultatet vil derfor kanskje virke mer europeisk enn Chihiro og heksene. Tegnestilen er likevel umiskjennelig japansk, og vi anbefaler på det sterkeste å oppleve den fascinerende mosaikken av europeiske karakterer i et europeisk miljø, tegnet i japansk stil og med japanske stemmer. red 

Miyazaki Hayao (f. 1941) er den høyest respekterte nålevende regissøren av animasjonsfilm i dag. Han har hatt et fruktbart samarbeid med Takahato Isao fra 1971 og de har sammen ledet Ghibli-studioet fra 1985 som har produsert hans mest kjente filmer som Min nabo Totoro (1988), Prinsesse Mononoke (1997), Chihiro og heksene (2001) og Ponyo på klippen ved havet (2008). 

Japan 2004
Regissør MIYAZAKI Hayao
Manus MIYAZAKI Hayao
Fotograf OKUI Atsushi
Skuespillere Aksel HENNIE, Benedikte KRUSE, Inger TEIEN
Produsent Rick DEMPSEY, Ned LOTT, SUZUKI Toshio
Produksjonsselskap Studio Ghibli
Salg Norsk Filminstitutt
Språk Norsk
Visningsformat 35mm
Spilletid 119 min
Seksjon Mangapolis, Kids' Corner
Genre Animation