close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

I Am a Girl

Filmen vises i Det kritiske rom - festivalens forum for film og debatt, og inngår i vår markering av den internasjonale Jentedagen.

Diskriminering av jenter er en av vår tids største utfordringer, og gjør jenter til den største diskriminerte gruppen i verden. Jenter opplever oftere vold og overgrep, er oftere rammet av fattigdom og de blir oftere nektet skolegang. Dette er utgangspunktet for dokumentaren I Am a Girl, som skildrer de gripende og inspirerende historiene til seks unge jenter fra ulike deler av verden. Jentene blir ikke fremstilt som passive ofre, men som handlende aktører i en urettferdig verden. Resultatet er en rørende, ektefølt og inspirerende skildring av hvordan det er å vokse opp som jente i ulike deler av verden i dag. peg
 

Det kritiske rom | Jentedagen - 11. oktober kl.15:30, Filmens Hus

Vi viser filmen og inviterer etterpå til diskusjon med regissør Rebecca Barry, den etiopiske kvinnerettsforkjemperen Maeza AshenafiVilde Brunvoll, juniorrådgiver i Plan og Line Hegna fra Redd Barna om utfordringene jenter rundt om i verden i dag møter, og hva vi her i Norge kan gjøre for å engasjere oss og kjempe for jenters rettigheter. Diskusjonen ledes av Ragnhild Nordvik fra Norsk senter for menneskerettigheter.

Jentedagen - 12. oktober kl.18.30, Sandvika Kino

Etter filmen kommer regissør Rebecca Barry sammen med den etiopiske kvinnerettighetsaktivisten Meaza Ashenafi for å prate om utfordringer jenter verden over står ovenfor i dag. Samtalen vil bli ledet av Gjermund Granlund.


Australia, USA, Papua New Guinea, Kamerun, Cambodia, Afghanistan 2013
Regissør Rebecca BARRY
Manus Rebecca BARRY
Fotograf Nicola DALEY
Skuespillere AZIZA, BREANI, MANU, HABIBA, KATIE, KIMSEY
Produsent Rebecca BARRY
Produksjonsselskap Testify Media
Salg TVF International
Språk Engelsk, fransk, khmer, tok pisin
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 88 min
Seksjon The Critical Room, International Day of the Girl Child
Genre Documentary