close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Ilo Ilo

Et dvelende og mesterlig familieportrett er det vi får servert i Chen Anthonys debutfilm. Den ble raskt en kritikerfavoritt etter verdenspremieren i Cannes i 2013 der den fikk stående applaus og ble tildelt Camera d'Or for beste langfilmdebut.

Familien Lim møter harde kår når familieoverhodet Teck mister jobben samtidig som barn nummer to melder sin ankomst. På tross av den vanskelige økonomiske situasjonen, ansetter familien hushjelpen Teresa for å hjelpe moren Leng Hwee med husarbeidet og passet av den ti år gamle bråkmakeren Jiale.

Ilo Ilo dreier seg i all hovedsak om forholdet mellom Teresa og Jiale, som, til Leng Hwees store fortvilelse, utvikler seg til å bli et meget nært mor-og-sønn-forhold. Det er likevel ikke plottet som står i sentrum i dette dokumentariske dramaet. Chen befatter seg langt mer med den menneskelige utviklingen enn med den dramatiske. Likhetstrekkene med Asghar Farhadis Nader og Simin - et brudd er slående – her er det menneskene og forholdene dem i mellom som utforskes, uten at en overhengende historie skal komme i veien for det. En utmerket debutfilm som bør sees! vd 

Chen Anthony (f. 1984) spillefilmdebuterer med Ilo Ilo, men har allerede gjort stor suksess med sine kortfilmer. Ah Ma (2007) var nominert til gullpalmen i Cannes for beste kortfilm, og Haze (2008) var nominert til gullbjørnen for beste kortfilm i Berlin. I stilen kan han minne om Koreeda Hirokazu, Pawel Pawlikowski eller Gus Van Sant. 

Singapore 2013
Regissør CHEN Anthony
Manus CHEN Anthony
Fotograf Benoit SOLER
Skuespillere YEO Yann Yann, CHEN Tian Wen, Angeli BAYANI
Produsent ANG Hwee Sim, CHEN Anthony, HADI Wahyuni A.
Produksjonsselskap Fisheye Pictures
Salg Memento Films
Språk Mandarin, tagalog, engelsk, hokkien
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 99 min
Seksjon Asia
Genre Drama