close
  • Mitt program

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Kanyamakan

«Filmen min er som en UFO i det marokkanske filmuniverset», uttalte debutanten Naciri da Kanyamakan ble lansert tidligere i år. Han beskrev filmen som en blanding av El mariachiIndiana Jones og Once Upon a Time in the West, og vi kan ikke være uenige i at det er sjelden kost å se en marokkansk regissør leke seg med Hollywood klisjeene på en slik særegen måte. Her er det biljakter gjennom trange smug i Marrakech der safran og appelsiner er naturlige barrierer og blodige oppgjør i ørkensanden. Hvor vellykket, og fremfor alt underholdende, resultatet ble, lar vi vårt kjære publikum bestemme.

Filmens protagonist Amir deltar i et bankran, og ender opp med å rappe pengene fra sine medsammensvorne. Han går i dekning i en landsby ute i ørkenen, men faller i hendene på den fryktede gjenglederen Sharkan. I fengselscella møter han lederen av den største lokale stammen, den vise Shahin, som forteller ham hemmeligheten om en skjult skatt. Det blir det selvsagt mye eventyr og action av, som gjør at denne filmen skiller seg ut fra det vi er vant til fra den kanten. Gjør dere klare for en ørkenwestern i Hollywood-stil! ls

Saïd C. Naciri er utdannet ved Los Angeles Film School. Kanymakan er hans debutfilm og hadde et budsjett på to millioner dollar, noe som er relativt høyt for Marokko. 


Marokko 2014
Regissør Said C. NACIRI
Manus Said C. NACIRI
Fotograf Vitor REBELO
Skuespillere Mohamed ELACHI, Sarah KAZEMY, Affif Ben BADRA
Produsent Mamoun NACIRI
Produksjonsselskap Corner Films
Salg Shoreline Entertainment
Språk Fransk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 100 min
Seksjon Africa,
Genre Western