close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Kingdom of Dreams and Madness

Ingen som digger Studio Ghibli, bør gå glipp av denne unike muligheten til å kikke inn bak kulissene i det sagnomsuste selskapet. Regissøren fikk ett år på innsiden mens Miyazaki Hayao ferdigstilte Vinden stiger og Takahata Isao la siste hånd på Prinsesse Kaguya. Planen var at begge filmene skulle ut samtidig sommeren 2013. Slik ble det ikke. I løpet av fjoråret annonserte Miyazaki også at Vinden stiger ble den siste fra hans hånd. Ser man denne dokumentaren, kan man lure på det også.

Det store i denne dokumentaren ligger i det sjarmerende møtet med mesteren Miyazaki som fremstår som reflektert, lattermild og full av humor og vidd. Han er en som virkelig elsker sitt univers. Dernest møtet med de andre frontfigurene i selskapet så som den legendariske produsenten Suzuki Toshio, og ikke minst Miyazakis sønn, Goro, som ikke stiller seg altfor entusiastisk til å føre familietradisjonen videre. Så har vi alle tegnerne, alle de som muliggjør det fantastiske som Ghibli gir oss. Kanseller alt som kan ødelegge et møte med denne bakom-filmen under årets Film fra Sør-festival. Det er mitt tydelige råd. ls 

Sunada Mami begynte karrieren sin som line-produsent for Iwai Shunji sin dokumentar om mesterregissøren Ichikawa Kon i 2006. Etter dette var hun produksjon- og regiassistent for selveste Koreeda Hirokazu på Still Walking (2008) og Air Doll (2009), før hun selv regisserte den kritikerroste dokumentaren Ending Note: Death of a Japanese Salaryman (2011). 

Japan 2013
Regissør SUNADA Mami
Fotograf SUNADA Mami
Skuespillere MIYAZAKI Hayao, TAKAHATO Isao, SUZUKI Toshio
Produsent KAWAKAMI Nobuo
Produksjonsselskap Dwango, Ennet Co.
Salg Cinema Mondo
Språk Japansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 118 min
Seksjon Doc South, Mangapolis, Asia
Genre Documentary