close
  • Mitt program

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Man of the Crowd

Mannen i mengden heter Juvenal og er togfører i Belo Horizonte i Brasil. Han ønsker å være del av det pulserende livet i byen uten å være i kontakt med mennesker direkte. Han går i gatene, sent og tidlig, han tar rulletrapper og oppsøker barer. I løpet av filmen får han seg en venn, og det er møtet med henne, Margo, som driver den sakteflytende historien fremover. Filmen er løst basert på Edgar Allen Poes novelle med samme tittel.

Det er brukt helt spesielle filmatiske virkemidler for å beskrive Juvenals liv. Visningsbildet er kvadratisk og dermed mindre enn vanlig, og avrundet i hjørnene som et fotografi. Linsen som er brukt gjør at fokus ofte er midt i bildet, mens alt rundt blir uklart og redusert til støy og mengde. Dette gir assosiasjoner til polaroidbilder og andre filtere som brukes på foto i dag. Klippene er mange av menneskemengder i et urbant og pulserende liv med en mann i bildet som stikker seg ut i den flytende massen. Helt til Margo dukker opp. Hun er Juvenals kollega, og minst like menneskesky og lite snakkesalig som Juvenal. De finner et fellesskap når hun ber Juvenal om å være vitne i det kommende bryllupet hennes. ahm

Marcelo Gomes (f. 1963) ble født i Recife i Pernambuco i Brasil. Han studerte film ved universitetet i Bristol, og har regissert kortfilm, dokumentar og spillefilm. Foruten The Man of the Crowd, er han mest kjent for titlene Once Upon a Time Was I, Veronica (2012) og I Travel Because I Have to, I Come Back Because I Love You (2009 med Karim Aïnouz). The Man of the Crowd er laget i samarbeid med filmskaper Cao Guimarães. 

Brasil 2013
Regissør Marcelo GOMES, Cao GUIMARÃES
Manus Marcelo GOMES, Cao GUIMARÃES
Fotograf Ivo Lopes ARAÚJO
Skuespillere Paulo ANDRÉ, Silvia LORENÇO
Produsent Beto MAGALHÃES, João VIERIA JR.
Produksjonsselskap Cinco Em Ponto, Rec Produtores Associados Ltda.
Salg FiGa Films
Språk Portugese
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 95 min
Seksjon Latin America
Genre Drama