close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Mateo

Hvordan finner en vaskeekte gringo sin mariachigroove? For Matthew Stoneman har veien til sitt alter ego, «el gringo mariachi», vært broket. Han drømte om popstjernestatus og en karriere som singer-songwriter à la Elton John i LA. I stedet endte han opp i fengsel, lærte spansk og kom ut som «Mateo el gringo mariachi», verdens mest usannsynlige mariachimusiker.

På vaklende spansk følger vi den nærmere 50 år gamle rødtoppen idet han forsøker å fullføre sitt første album på Cuba. Nå er spørsmålet om hans kriminelle fortid, kjærlighet til cubanske kvinner og fremmedgjøring av familie og venner avsporer ham i hans søken etter berømmelse.

Regissør Aaron I. Naar gir oss et intimt og unikt innblikk i livet til en mann av sterke kontraster. Hans spartanske og isolerte tilværelse i LA er den rake motsetningen til hans hedonistiske og utagerende liv på Cuba og hans sympatiske og usympatiske kvaliteter er utgangspunktet for både latter og tårer.

Mateo har allerede vunnet hjertene til publikum på festivaler som Hot Docs, NY Rooftop Films og South by Southwest, og nå er han klar for å erobre enda flere i Oslo. ij 

Aaron I. Naar (f. 1986) er en uavhengig filmskaper basert i Los Angeles. Mateo er hans første lange dokumentar. Tidligere har han laget kortfilmer, og gjennom sitt virke hos Editree Inc. lager han «dokumentarisk reklame» for blant andre Google. 

USA, Cuba, Japan 2014
Regissør Aaron I. NAAR
Fotograf Seth CUDDEBACK, Aaron I. NAAR
Skuespillere Matthew STONEMAN
Produsent Benjamin DOHRMANN, Aaron I. NAAR
Produksjonsselskap CoPilot Pictures
Salg Mateo Film
Språk Engelsk, spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 88 min
Seksjon Doc South, Latin America
Genre Documentary